BIST 9.732
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.424,19
HABER /  POLİTİKA

Yıldırım'dan FETÖ'cülere gözdağı!

Başbakan Binali Yıldırım, FETÖ'nün 15 Temmuz başarısız darbe girişiminde boyunun ölçüsünü aldığını, olası bir darbe girişiminde milletin misliyle karşılık vereceğini söyledi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, FETÖ'nün uluslararası bir terör örgütü olduğunu, tüm değerleri tahrip ettiğini son olarak da silahlı darbe girişiminde bulunduklarını söyleyerek, "Boylarının ölçülerini aldılar" diye konuştu. Bürokrasideki sorunlara da değinen Yıldırım, iş adamlarına seslenerek, sabredilmesi gerektiğini ve bunun da kısa sürede üstünden gelineceğini söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, dün Türkiye İhracatçılar Meclisi'nde düzenlenen törende konuştu. Hükümet olarak iş adamlarının dertlerini ve önerilerini dinlemekten mutluluk duyduklarını ve bu istişarelerin bereketini ve hayrını göreceklerini söyleyen Yıldırım, dile getirilen

sorunların ufak tefek düzenlemelerle aşılabileceğini kaydetti.

"FETÖ KÜRESEL BİR TERÖR ÖRGÜTÜDÜR"

FETÖ konusunda işin adının doğru koyulması gerektiğini de söyleyen Yıldırım, örgütün küresel bir terör örgütü olduğunu ve sadece Türkiye'nin değil birçok ülkenin potansiyel tehdidi haline geldiğini kaydetti. Yıldırım şöyle konuştu:

"Bunlar bütün değerlerimizi kullandılar. Bizi biz yapan kutsallarımızı yok ettiler. Verdikleri tahribatın ölçülmesi, adeta imkansız hale geldi. Ama yapacakları en son iş, silahlı darbe girişimiydi. Onu da yaptılar, boylarının ölçüsünü de aldılar. Bundan sonra ne yapmak isterlerse, bu millet misliyle karşılık verecektir.

BÜROKRASİ ENGELİ

Enerjimizi azaltan, hızımızı kesen bu bürokrasi canavarına karşı birlikte mücadele edelim. Bu bizim ortak geleceğimiz. Devletin görevi vatandaşın işini zorlaştırmak değil, devletin görevi vatandaşın işini kolaylaştırmak, önünü açmak, sorunlarını çözmek. Burada da ciddi bir direncin olduğunu biliyoruz, kaynağını da biliyoruz. Ama sabredin, bunların hepsinin üstesinden geleceğiz."