BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.508,38
HABER /  POLİTİKA

Yıldırım'dan dokunulmazlık açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, dokunulmazlıklarla ilgili AYM'nin verdiği kararı değerlendirdi. İşte Yıldırım'ın Azerbaycan'da gazetecilere verdiği dokunulmazlıkla ilgili o cevabı;

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, Anayasa Mahkemesi'nin dokunulmazlıklarla ilgili kararıyla Meclis'te alınan kararın tescillendiğini söyledi. İsim vermeden CHP'yi eleştiren Yıldırım, teröre destek olanların mutlaka bunun bedelini ödeyeceğini ifade etti.

Binali Yıldırım, Azerbaycan'da gazetecilerin Anayasa Mahkemesi'nin CHP ve HDP'li milletvekillerinin başvurusuyla ilgili verdiği kararı değerlendirdi. Yıldırım, dokunulmazlıklarla ilgili kararın tescillendiğini söyleyerek şöyle konuştu:

"Bir taraftan dokunulmazlıklar kalksın diye bas bas bağıracaksınız. Hava atacaksınız. Kaldırılınca da soluğu mahkemede alacaksınız. Terör örgütüne destek vermek, alçak faaliyetlerini övmek, her türlü desteği vermek suçtur. Bu suçu işleyenler de mutlaka bedeli ödemelidir. Aksi takdirde şehitlerimizin ruhu rahat olmaz. Hukukun gereği neyse yapılacak. Bir intikam duygusu içerisinde asla kimse olmamalıdır. Hukuk devletinin şartları en adil şekilde yerine getirilmelidir."