BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.430,01
HABER /  POLİTİKA

Yıldırım'dan DİTİP imamları yorumu! Hatalar olduysa...

Başbakan Binali Yıldırım Almanya'da Türk imamlarının evlerinin aranıp casus muamelesi yapılması konusunu Merkel'le görüştü. Yıldırım 'casusluk gibi bir suçla itham edilmesi doğru bir yaklaşım değil, münferit hatalar olduysa düzeltilir' dedi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım’ın Düsseldorf'ta Oberhausen Arena'da düzenlenen “Memleket Sevdalıları Evet Diyor” isimli etkinliğe katıldı ve burada onbinlerce gurbetçiye seslendi.

Yıldırım Almanya yolunda aralarında İnternethaber Genel Kurulu Başkanı Hadi Özışık'ın da bulunduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan'ın yanıt verdiği en kritik sorulardan biri de Almanya'da Türk imamların evlerine yapılan baskınlarlarla ilgiliydi.

Başbakan bu konuda ''DİTİP aşırı akımları önleyen, İslam dinini dünyaya doğru anlatan, Türkiye Cumhuriyeti resmi imamlarının görev yaptığı çok prestijli bir kuruluş. Casusluk gibi bir suçla itham edilmesi doğru bir yaklaşım değil. Münferit hatalar olduysa da zaten düzeltilir'' dedi.

DİTİP imamları meselesini konuştunuz mu?

Konuştuk. Bu meselenin tırmandırılmaması gerektiğini düşünüyorum. Bir yanlış anlama var ve ortaya çıktı. Bizim açımızdan konu kapandı. Sürdürülmemesi gerekiyor bu meselenin. DİTİP aşırı akımları önleyen, İslam dinini dünyaya doğru anlatan, Türkiye Cumhuriyeti resmi imamlarının görev yaptığı çok prestijli bir kuruluş.Casusluk gibi bir suçla itham edilmesi doğru bir yaklaşım değil. Münferit hatalar olduysa da zaten düzeltilir.

Merkel buna karşılık ne söyledi?

Merkel, Türkiye'nin iç meselelerinin referandum süreci dahil, genel olarak Almanya'ya taşınmaması hususunda hassas. Bizim de zaten öyle bir amacımız yok. Hiç olmadı, gerek de yok zaten. Ben de bu durumun iki taraf için de, Türkiye için de Almanya için de geçerli olduğunu söyledim. Bir takım bölücü örgüt taraftarları rahatlıkla burada propoganda yapıyor. Türkiye aleyhine referandum hakkında acımasız paylaşımlarda bulunuyor, bunu hoş göremeyeceğimizi Merkel'e söyledim.