BIST 9.107
DOLAR 32,38
EURO 34,99
ALTIN 2.325,69
HABER /  POLİTİKA

Yıldırım'dan AB'ye tepki! Kalkışmayın

Başbakan Binali Yıldırım AK Parti grup toplantısında teröre destek veren AB'ye sert tepki gösterdi. Yıldırım 'sakın Türkiye'ye ayar vermeye kalkışmayın' dedi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım AK Parti grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Konuşmasının büyük bir bölümünü teröre ayıran Başbakan HDP'yi ziyaret eden büyükelçilere tepki gösterdi. Yıldırım Türkiye'ye yaptırım açıklamasında bulunan AB'yi ise sert sözlerle uyardı. Başbakan'ın konuşmasından satırbaşları:

AB TERÖRİSTLERİN AĞZINDAN KONUŞMAYI BIRAKSIN

Avrupa Birliği 15 temmuz'da beklediğimiz tavrı ortaya koyamadı. PKK'ya ve FETÖ'ye kucak açanlar Türkiye'ye ayar vermeye kalkışamazlar. AB önce şu teröristlerin ağzından konuşmayı bıraksın. önce terör grupları ve onların siyasi uzantılarına destek olmaktan vazgeçsin. Tercihlerini yapsınlar. Terör örgütleri ile mi yürüyecekler, yoksa Türkiye ile mi. Bu ülke hiç bir yerden talimat almaz. Bizim talimat alacağımız tek kaynak aziz milletimzdir.Bugün Türkiye'de ne özgürlükler ne güvenlik sıkıntı altında değildir.

HİÇ KUSURA BAKMASINLAR...

Ülkemizin barış ve istikrarına kast edenler kim olursa olsun hoş görülmeyecek. Türkiye terörle amansız bir mücadele veriyor. Bu durumda terör yasasını değiştirmek neyin nesi? Terör örgütlerinin telkini ile bunu bize söylüyorlar hiç kusura bakmasınlar. Şimdi milletvekili dokunulmazlıklarını söylüyorlar. Oysaki dünyanın her yerinde milletvekillerinin dokunulmazlıkları dönem dönem kaldırılmıştır.Bizim terörle mücadelemizde geri adım atmamız beklenemez. AB'nin son açıkladığı rapor bizi hem üzdü hem de rahatsız etti.

Bugün KKTC'nin kuruluş yıl dönümü. Bütün Kıbrıslı kardeşlerimizin bu güzel gününü kutluyoruz. Türkiye her zaman Kıbrıs'ın yanındadır. Kıbrıs'ın siyasi, ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlamaya yönelik her türlü katkıyı, hassasiyeti sürdüreceğiz.

TÜRKİYE'NİN GARANTİSİ DEVAM EDECEK

Kıbrıs'ta bugünlerde müzakereler devam ediyor. Bunların amacı, yıllardır devam eden adadaki haksızlıkların sona erdirilmesi. Kıbrıs'ta iki taraflı dönüşümlü başkanlığı içeren, adil paylaşımlı bir çözümü biz de çok arzu ediyoruz. Kıbrıs'ta geçmişte yaşanan olayların bir kez daha yaşanmaması için Türkiye'nin etkin garantisi devam etmelidir. Farklı alternatifler ortaya sürenler asla yanılgı içinde olmasınlar. Ümit ederiz ki, bu görüşmeler iki tarafı da memnun edecek bir şekilde sonuca bağlanır.

HİÇBİR SONUCU KABUL ETMİYORUZ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine ambargo uygulanıyor. Bu adalatsizliğin ortadan kaldırılması gerekiyor. Sonuç ne olursa olsun, Kıbrıslı kardeşlerimizin haklarını geriye götürecek hiç bir sonucu kabul etmiyoruz.

136 YILLIK BİR HAYALDİ

Geçtiğimiz haftayı yoğun bir gündemle tamamladık. Ovit Tüneli 136 yıllık bir hayaldi. Hiç unutmuyorum geçtiğimiz yıllarda Kasım ayı ortasında Erzurum karayolunda öğrencilerin bir gece boyunca orada mahsur kaldığını ve onları kurtarma çalışmalarına bizatihi rol almıştım. Bu zorluklar bize bir şeyi öğretti her şeyin bir çözümü vardır. Zor olan hemen yapılır imkansız zaman alır. Hatırlayın Bolu Tünelini geçmiş iktidarlar 17 yılda yapamadı. Sonunda da bu tüneli ne yapsak diye tartışma yaptılar. Bu Türkiye Ak Parti iktidarının olduğu Türkiye'dir. 2017 sonunda Ovit Tünelini ve bu yolun açılışını gerçekleştireceğiz.

ANKARA'YA METRO MÜJDESİ

Türkiye birçok alanda olduğu gibi sosyal sorumluluk projelerinde de dünya ile yarış halinde. Bugün Avrupa ve Asya'da dünya nüfusunun beşte birinin eletriğe erişemediğini düşünürsek bu hizmetin ne kadar anlamlı olduğunu anlayabiliriz. İç hatlardaki yolcu sayımızı, deniz ticaret filomuzu 30 ülke arasında 14. sıraya yerleştirdik. Nüfusları karşılaştırdığımızda Çin ile yarışamayız ama bu anlamda Çin'den sonra ikinci olmak az iş değil. Yardım alan değil yardım eden bir Türkiye'yiz. 14 yıl önce kimin aklına gelirdi. Türk mühendislerin yaptığı gemiler karanlığa gömülü ülkelere gidecek o ülkelere ışık olacak. Vaktiyle onlar konuşur Ak Parti yapar diyorduk. Bugün hala onlar konuşuyor Ak Parti yapmaya devam ediyor. Ankaralılara bir müjdemiz daha var. Önümüzdeki yıldan itibaren yaklaşık 10 km'lik Keçiören metrosu hizmete girecek.

KOBİLERE 17 MİLYARLIK İLAVE KREDİ İMKANI

Bizim davamız Türkiye'ye hizmet davasıdır. bu hafta Kobilerimizie yatırımcılarımıza yeni müjdeler verdik. Ekonomik faaliyetlerin yarıdan fazlası KOBİ'ler ile gerçekleşiyor. Bunun için onlara ilave 17 milyarlık kredi imkanı getiriyoruz. Asgari ücretin artması dolayısıyla asgari ücretin işveren payına düşen prim desteğine 2017 yılında da devam edeceğiz. 2017 yılı boyunca Kobilere 7,5 milyar liralık destek sağlıyoruz. Böylece ekonominin çarkı daha hızlı dönmeye devam edecek. 

YARISI SİZDEN, YARISI BİZDEN...

Dün çiftçi kardeşlerimiz Cumhurbaşkanımızın misafiri oldular. Anadolu topraklarına destek vazgeçilmez bir ilkemizdir. Tarımdaki destekte bir farklı uygulamayı da mazot desteğinde yapıyoruz. Bu destek çiftçimizin yüzünü gösterecek. Bu uygulama ile depodaki mazotun yarısı sizden, yarısı bizde. Tarımda iki önemli girdi var biri mazot diğeri gübre. Gübrede KDV'yi kaldırdık. Bundan sonra tarımda daha çok organik gübreyi destekleyeceğiz.