BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,97
ALTIN 2.435,21
HABER /  POLİTİKA

Yıldırım ve Kılıçdaroğlu'ndan OHAL açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bugün OHAL uygulaması ve anayasa değişikliği hakkında bir araya geldi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 14.10'da başlayan görüşmesi sona erdi.

Binali Yıldırım saat 14:08’de CHP Genel Merkezi’ne giriş yaptı. Yıldırım’ı makam aracından inişinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç karşıladı. 

Bina girişinde ise bu kez Kemal Kılıçdaroğlu Başbakan’ı karşılayarak elini sıktı. İki isim bu karşılamanın ardından içeri girdi. Yıldırım ile beraber AK Parti grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da CHP Genel Merkezi'ne geldi. Saat 15.20'de görüşme bitti.

YILDIRIM VE KILIÇDAROĞLU'NDAN ORTAK AÇIKLAMA

Görüşmenin ardından iki lider ortak açıklama yaptı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu "Verimli bir toplantıyı gerçekleştirdik. OHAL ve KHK ile ilgili düşünce ve endişelerimizi sayın Başbakan’a aktardır. Kendileri not ettiler" diye konuştu.

Başbakan Yıldırım ise şunları söyledi:

"Sayın Kılıçdaroğlu’nun da ifade ettiği gibi OHAL başladığından bu yana çıkarılan KHK’lar hakkında kendisini bilgilendirdim ve bu konudaki bazı hassasiyetlerini, düşüncelerini bizimle paylaştı. Bu konudaki endişelerini dikkate alacağız ve görüşmelerimiz bu çerçevede devam edecek. Önemli olan süratle OHAL’e sebep olan şartların kaldırılması. Daha önce sayın Cumhurbaşkanımızın daveti üzerine parti başkanları olarak bir araya gelmiştik. Orada kapsamlı bir anayasa değişikliğinin yapılması ve acil ihtiyaçlara binaen daha az maddeden oluşan partilerin mutabakatının sağlandığı değişiklik konusu gündeme gelmişti. Bu konuda AK Parti olarak biz ve CHP ile MHP birer arkadaşı görevlendirecek ve genel başkanlara rapor edecek."