BIST 9.652
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.498,66
HABER /  POLİTİKA

Yıldırım mı, Kahraman mı? Kimin dediği olacak

Hürriyet yazarı Deniz Zeyrek Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın nasıl yeniden aday olduğunu bugünkü yazısında anlattı. Zeyrek, ayrıca İsmail Kahraman ve Başbakan Yıldırım'ın TBMM camisi konusunda yaşadığı görüş ayrılığını da gündeme taşıdı.

Abone ol

AK Parti uzun bir beklemenin ardından Meclis Başkanı adayını dün açıkladı. İsmail Kahraman yeniden aday oldu. Bu mesele dün Rusya yolunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da soruldu. Erdoğan, "benim de şimdi haberim oldu" diye cevap verdi. Hürriyet yazarı Deniz Zeyrek bugünkü yazısında bu konuyu gündeme taşıdı.

Zeyrek'e göre, İsmail Kahraman Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ikna ederek yeniden Meclis Başkanlığına aday gösterildi.

Yazar, Kahraman'ın adaylığı üzerinden gözlerden kaçan bir çekişmeyi de gündeme getirdi. İsmail Kahraman'ın Meclis bahçesindeki tarihi camiinin yeniden yapılmasını istemesine karşın, Başbakan Yıldırım'ın tam aksine TBMM Camisi’nin yıkılmasını istemediğini belirtti. Zeyrek, bu iddiasını ise Yıldırım'a çok yakın bir isimle görüşmesine dayandırdı. TBMM camisinin yıkılmayacağını ifade ettiğini yazdı.

Kahraman'ın Meclis Başkanı olması durumunda cami ısrarından vazgeçmeyeceğinin altını çizen Zeyrek, bugünkü yazısında şu soruyu yöneltti: Bakalım kimİN dediği olacak? Yıldırım'ın mı, Kahraman'ın mı? 

Zeyrek'in yazısında ilgili bölüm şöyle:

KALMAK İÇİN CUMHURBAŞKANI’NI İKNA ETTİ

AK Parti, TBMM Başkan adayını açıklamadan önce Bekir Bozdağ, Hayati Yazıcı, Burhan Kuzu gibi önemli isimler Başkan adayı olarak gündeme geldi.

Ben ısrarla “Başkan Kahraman kalmak isterse, Cumhurbaşkanı bu isteği reddetmez” diyordum. Başbakan Yıldırım’ın Hayati Yazıcı ile Partide çalışmaya devam etmek istediği de biliniyor. Bekir Bozdağ’ın TBMM Başkanlığı’na getirilmesi ise yeni bir kabine değişikliğini gündeme getirebilirdi.

Başbakan Binali Yıldırım, dün sabah Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilince doğrudan TBMM Başkan adayının belirlendiğini düşündüm. Öğlen saatlerinde de TBMM Başkan adayının Kahraman olduğu açıklandı. Yanılmamıştım.

Haber bültenlerinde Kahraman’ın yeniden aday olacağı haberi dönmeye başladığında benim aklıma yine TBMM Camisi geldi.

Bir dönem daha Başkan olması, Kahraman’ın Cami konusundaki planını gerçekleştirmesi için fırsat yarattı. Israrından vazgeçeceğini sanmıyorum.

Bakalım kimin istediği olacak?
Kamunun “İsraf”tan kaçınmasını isteyen Yıldırım’ın mı?
TBMM’de “daha büyük cami” isteyen Kahraman’ın mı?

İsmail Kahraman eşi kimdir? Aslen nereli kaç yaşında?