BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.434,49

Yıldırım Demirören kimdir eşi Revna Demirören ve çocukları nerelidir?

Yıldırım Demirören aslen nerelidir? Eşi Revna Demirören ile kaç yıllık evli kaç çocukları var? İşte Yıldırım Demirören'in biyografisi...

Yıldırım Demirören, 1964 doğumludur. Aslen Bursa İnegöllü'dür. 30 Mayıs 2004 tarihinde Beşiktaş Kulübü Başkanlığını yürüten Demirören'in babası iş adamı Erdoğan Demirören, annesi Tülin Demirören’dir. Meltem ve Tayfun adında kardeşleri vardır.

Demirören, ilk, orta ve lise öğrenimlerinin ardından Leysen Amerikan Okulu’ndan (Leysen American School) mezun olarak öğrenimini tamamladı.

Kasım 2005’de Beşiktaş Başkanlığı'ndan istifa kararı alan ardından bu kararından vazgeçen Demirören, gelinen sıkıntılı durumun ardından Şubat 2006’da bir kez daha istifa kararı aldı.

2010 yılındaki Beşiktaş Kongresi'nde başkanlığa yeniden Yıldırım Demirören seçildi. Murat Aksu ile girdiği yarışta oyların 4506'sını alan Demirören, üst üste 3. dönem siyah-beyazlıların başkanı oldu.

Yıldırım Demirören aynı zamanda, Demirören Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili, TÜSİAD, TUGİAD ve TABA üyesidir.

Demirören Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili de olan Yıldırım Demirören, Beşiktaş'ın ardından 2012 yılından beri yürüttüğü TFF Başkanlığı görevinden 2019 yılında istifa ettiğini açıkladı. Yıldırım Demirören, Türkiye'de kulüp başkanlığı, Kulüpler Birliği başkanlığı yapan ve federasyon başkanı olan tek kişidir.

YILDIRIM DEMİRÖREN'İN EŞİ VE ÇOCUKLARI : Yıldırım Demirören'ın eşinin ismi Revna (Ulusoy) Demirören. Yıldırım Demirören eşi ile 24 Temmuz 1991 tarihinde  görkemli bir düğün ile evlendi. Yıldırım Demirören ile eşinin 3 çocukları var. Çiftin ilk çocukları biri kız biri erkek olan ikizleri.

Yıldırım Demirören'in kızının ismi Yelda Demirören. 1995 doğumlu olan Yelda Demirören sosyetenin gözde kızlarından. Yelda'nın ikizi olan erkek kardeşinin ismi ise Erdoğan Demirören. Demirören çiftinin en küçük çocuklarının ismi ise Emre Cemal ve 2007 doğumlu.

Yıldırım Demirören, 26 Şubat 2012 tarihinde Türkiye Futbol Federasyonu'nun 41. başkanı olarak seçildi. Yıldırım Demirören, Türkiye'de kulüp başkanlığı, Kulüpler Birliği başkanlığı yapan ve federasyon başkanı olan tek kişidir. 

DEMİRÖREN GRUBU ŞİRKETLERİ: Milangaz, Likidgaz, Mutfakgaz, Milgaz, Güneşgaz, Demirören Tüp A.Ş., Dem-Al, Demirören Ağır Sanayi, Demirören Enerji ve Parsat. Grup şirketleri LPG, otomotiv yedek parça, ağır sanayi, enerji, eğitim ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteriyor. 

EN YÜKSEK İHALEYİ VERMİŞTİ
Futbol bahisleri ihalesi, Turkcell ile Demirören Grubu’nun kıyasıya rekabetine sahne olmuştu. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olan Yıldırım Demirören’in sahibi olduğu Demirören Grubu, en yüksek teklifi vererek ihaleyi önde tamamlamıştı.