BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Yıldırım 'Abidik Gubidik' sözlerini bakın kime söylemiş!

Başbakan Yıldırım, "Abidik gubidik" sözlerine ilişkin, Çiller-Erbakan döneminde cumhurbaşkanının en fazla oy almış iki partinin başkanına görevi vermek yerine arkasında bir kişi bile olmayan milletvekiline verdiğini söyledi.

Abone ol

İZMİR Bergama'da bir kahvede konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Abidik gubidik" sözlerine ilişkin konuştu.

Yıldırım, "Onlar çalışıyor da boşa çalışıyor. Kafa yanlış işlere çalışıyor. Laf üretmek için çalışıyor. Hani ben diyordum ya 'hükümeti abidikdik gubidik yaparlar, başbakan değiştiriyorlar.' İşte o günlerde oldu. Çiller-Erbakan döneminde biliyorsunuz, Türkiye'nin en fazla oy almış iki partisinin başlarına görev vermedi o zamanki cumhurbaşkanı, arkasında bir kişi olmayan milletvekiline verdi" dedi.

KAHVEHANEDE KONUŞTU

Hani ben diyordum ya 'hükümeti abidikdik gubidik yaparlar, başbakan değiştiriyorlar.' İşte o günlerde oldu

İzmir Bergama'da bir kahvehanede vatandaşlara seslenen Başbakan Binali Yıldırım, Sinop'ta serf ettiği "Seçimde mevcut sisteme göre siz hükümeti seçemiyorsunuz, sadece meclisi seçiyorsunuz. Kim bakan olacak kim başbakan olacak buna karar veremiyoruz. Sonra orada abidik gubidik bir takım işler oluyor. Bir bakıyorsunuz hiç aklımıza gelmeyen biri Başbakan olmuş" sözlerine ilişkin konuştu. Yıldırım, "Onlar konuşur, AK Parti yapar. Onlar da çalışıyor da boşa çalışıyor. Kafa yanlış işlere çalışıyor. Laf üretmek için çalışıyorlar.


"HANİ BEN DİYORUM YA, HÜKÜMETİ ABİDİK GUBİDİK YAPARLAR"

Hani ben diyordum ya hükümeti abidikdik gubidik yaparlar, başbakan değiştiriyorlar. İşte o günlerde oldu. Çiller-Erbakan döneminde biliyorsunuz, Türkiye'nin en fazla oy almış iki partisinin başlarına görev vermedi o zamanki cumhurbaşkanı, arkasında bir kişi olmayan milletvekiline veridi. Öyle olmadı mı? 28 Şubat sürecini orada başlatmadılar mı? Geçmişi bilmeyen geleceği inşa edemez. Biz geçmişimizi de biliyoruz, geleceğe de emin adımlarla yürüyoruz" diye konuştu.

SİNOP'TA SÖYLEMİŞTİ

Başbakan Yıldırım Sinop mitingindeki konuşmasında "Seçimde mevcut sisteme göre siz hükümeti seçemiyorsunuz, sadece meclisi seçiyorsunuz. Kim bakan olacak kim başbakan olacak buna karar veremiyoruz. Sonra orada abidik gubidik birtakım işler oluyor. Bir bakıyorsunuz hiç aklımıza gelmeyen biri Başbakan olmuş" demişti.