BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,60
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Yılbaşı tatili uzadı mı okullar yarın 31 Aralık tatil mi?

İSTANBUL ve Ankara için kar alarmı verildi. Yılbaşı tatili uzar mı 31 aralık perşembe günü okullar tatil mi sorusu gündeme oturdu. Bunun için valiliğin kararı bekleniyor.

Abone ol

ANKARA ve İstanbul başta olmak üzere Samsun , Bursa , Balıkesir, Konya, Kayseri ve Kocaeli illerinde öğrencilerin gözü yarın yani 31 aralık perşembe günü okullar tatil mi sorusu için valiliğin kararına döndü.

Yılbaşı dolayısıyla yarım gün olan 31 Aralık perşembe günü okullar kar yağışı sebebiyle tam gün tatil edilebilir. Bugün başlayan kar yağışının perşembe günü hayatı durduracağı söyleniyor. Haliyle İstanbul, Ankara, Bursa ve Kocaeli başta olmak üzere Valiliğin akşam saatlerinde değerlendirme yaparak kar tatili kararı alması mümkün.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü son yılların en yoğun ve kuvvetli kar yağışı için alarm verdi. Kar yağışı bugün akşam saatlerinde tipi ile birlikte yoğunlaşıp cumartesi gününe kadar çok etkili olacak. Hava sıcaklığı 15 derece kadar düşecek. Kar alarmı verilince gözler okullar tatil mi sorusu için illerin valiliğine döndü.

İSTANBUL 'DA OKULLAR YARIN 31 ARALIK PERŞEMBE TATİL EDİLİR Mİ?

İSTANBUL Valiliği yarın yani 31 Aralık perşembe günü yılbaşı dolayısıyla yarım gün olan okulları tam gün tatil edebilir. Zira kar yağışı çarşamba günü akşam saatlerinden itibaren İstanbul'da çok kuvvetlenecek ve perşembe günü hayatı durduracak. Kar yağışı İstanbul'da Cumartesi günü sabah saatlerine kadar aralıklarla yoğun kar sağanakları şeklinde devam edecek. İstanbul'da kar yağışıyla birlikte rüzgarın kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yer yer tipi olayı beklenmektedir.

ANKARA'DA YARIN 31 ARALIK PERŞEMBE OKULLAR TATİL Mİ?

ANKARA Valiliği öğrencilerin beklediği yarın yani 31 aralık perşembe günü okullar tatil mi sorusunun yanıtını yapacağı değerlendirme ile verecek. Ankara hava durumu raporlarına göre kar yağışı çarşamba günü akşam saatlerinden itibaren kuvvetlenecek. Ankara Valiliği yarın (31 Aralık 2015 perşembe) yılbaşı dolayısıyla yarım gün olan tatil kararını tam güne çıkarabilir. Bunun için Ankara valiliği kar yağışının durumuna göre yapacağı değerlendirme ile karar verecek.

KOCAELİ YARIN 31 ARALIK PERŞEMBE OKULLAR TATİL Mİ?

KOCAELİ Valiliği yoğun kar yağışı için alarma geçerken perşembe günü yarım gün olan tatili tam güne çevirebilir. Kocaeli hava durumu raporlarına göre kar yağışı perşembe günü ilde hayatı durduracak kadar kuvvetli olacak.

BALIKESİR YARIN 31 ARALIK 2015 PERŞEMBE OKULLAR TATİL Mİ?

BALIKESİR Valiliği yarın yani 31 Aralık perşembe günü okulları tatil eder mi sorusunun yanıtı bekleniyor. Bursa bugün yoğun kar yağışı altında perşembe günü de tipiyle birlikte yağış etkili olacak. Eksi derecelere düşecen sıcaklık sebebiyle ulaşımda dona bağlı sıkıntılar yaşanabilir. Balıkesir Valiliği son bir durum değerlendirmesi yaptıktan sonra yarım gün olan okulları tam gün tatil edebilir.

ESKİŞEHİR YARIN KAR DAHA YOĞUN 31 ARALIK PERŞEMBE OKULLAR TATİL Mİ?

ESKİŞEHİR Valiliği yarın okullar tatil mi kararını yapacağı son durum değerlendirmesiyle verecek. Eskişehir'de 31 Aralık perşembe günü kar yağışı etkisini çok daha fazla artıracak. Eskişehir hava durumu raporuna hava sıcaklığı eksi 3 dereceye inecek.

METEOROLOJİNİN YAYINLADIĞI HAVA DURUMU RAPORU

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü bugün resmi sitesinden alarm verdi.
Türkiye'nin hafta ortasından itibaren soğuk ve yağışlı sistemin etkisine gireceğini duyuran meteoroloji, yoğun kar yağışları ve hissedilir derecede sıcaklık düşüşleri bekleniyor dedi.

Kar yağışı zaman zaman tipiye çevirecek. Uzmanlar son yılların en yoğun kar yağışı ve sert kışının yaşanacağını söylüyorlar. Meteorolojinin açıklamasına göre çok kuvvetli olacağı bildirilen kar yağışı ile birlikte sıcaklık 8 ile 15 derece arasında düşecek. 

KAR YAĞIŞI NE ZAMAN BAŞLAYACAK

Meteorolojinin kar uyarısında kar yağışının bu akşam saatlerinde başlayacağı bildirildi. İlk olarak da Marmara ve batı karadenizde kar yağışı başlayacak. Karadeniz üzerinden gelen şiddetli soğuk ile birlikte kuvvetli kar yağışının gün gün etkileyeceği bölgeler de meteoroloji tarafından listelendi.

GÜN GÜN HAVA DURUMU VE KAR ALARMI

29.12.2015 SALI GÜNÜ HAVA DURUMU ; Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz kıyılarının yağmurlu, akşam saatlerinden sonra Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

30.12.2015 ÇARŞAMBA GÜNÜ HAVA DURUMU : Ülkemizin kuzey iç ve doğu kesimlerinde görülmesi beklenen kar yağışlarının; Marmara'nın doğusu ile Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve yer yer yoğun olacağı tahmin edilmektedir.

31.12.2015 PERŞEMBE HAVA DURUMU ; Kuzey iç ve doğu kesimlerde görülmesi beklenen kar yağışlarının; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Balıkesir'in kuzeyi ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yer yer yoğun olacağı tahmin edilmektedir.

01.01.2016 CUMA GÜNÜ HAVA DURUMU ; Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Akdeniz bölgesinde görülmesi beklenen yağışların; İstanbul başta olmak üzere Marmara'nın doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin edilmektedir.

02.01.2016 CUMARTESİ HAVA DURUMU ; Yağışlı sistemin Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda etkili olduktan sonra yurdumuzu terk edeceği tahmin edilmektedir.

İSTANBUL HAVA DURUMU KAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

İSTANBUL için meteorolojinin yaptığı hava durumu tahminine göre kar yağışı Çarşamba günü öğle saatlerinden sonra başlayacak. Kar yağışı akşam saatlerinden itibaren İstanbul'da çok kuvvetlenecek ve hayatı durduracak. Kar yağışı İstanbul'da Cumartesi günü sabah saatlerine kadar aralıklarla yoğun kar sağanakları şeklinde devam edecek.

İstanbul'da kar yağışıyla birlikte rüzgarın kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yer yer tipi olayı beklenmektedir.