BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.310,54
HABER /  POLİTİKA

Yiğit Bulut'tan al haberi Başbakan kim olacak?

Başbakan başdanışmanı Yiğit Bulut A Haber canlı yayınında yeni başbakan ve Ali Babacan isteklerine yanıt verdi.

Abone ol

A Haber'de Banu El’in sunduğu Aklın Yolu programına katılan Başbakanlık Baş Danışmanı Yiğit Bulut, 27 Ağustos’ta yapılacak Ak Parti kongresi için önemli değerlendirmelerde bulundu.

Yeni Başbakan kim olacak tartışmalarına değinen Yiğit Bulut, halkın yetkiyi Erdoğan'a verdiğini belirterek “Ak Parti içinde şu olur bu olur diyorlar. Bunları herkes unutsun. Ak parti içerisinde fitne olmaz. Sayın başbakanın çevresinde fitne olmaz. Çünkü Sayın Başbakan istişareye değer veren bir insandır, istişareyle yürüyen bir liderdir” dedi.

Başbakan için isim vermeyen Yiğit Bulut, son kararı Erdoğan'ın vereceğinin altını çizdi.

FİNANSAL ŞANTAJI TÜRKİYE KALDIRMAZ

Ali Babacan üzerinden yürüyen tartışmalara isim vermeden yanıt veren Yiğit Bulut şunları söyledi;

-"Türkiye’ye bir haftadan beri finansal şantaj yapıyorlar. O eski Türkiye’de kaldı. Türkiye’nin şantaj kaldıracak hali yok. Şantaj kaldıracak kadar küçük bir Türkiye’de yok eskisi gibi. Türkiye devler ligine çıkıyor. Yeni dünyanın diyalektiğinde oluşan üç büyük güç merkezinin içinde Amerika, Rusya, Türkiye üçgeni ve Amerika’yla Türkiye’nin içinde bulunduğu bölgenin diyalektiği var."

AK PARTİ İÇİNDE FİTNE OLMAZ

-Sayın Başbakanı faşistlikle suçluyor medya. 12 yılda 9 seçim kazanmış bir lider dünya tarihinde yok. Hani bir lider vardır gelir gitmez 12 yılda bir kez seçim yapar. Erdoğan, 12 yılda 9 seçim yapmış, her şeyi halka sormuş. Ama ne diyorlar, “çok sert” falan. Bütün bunlar yıpratma kampanyası için. Neden? Yapamasın diye. Halkın menfaatine adım atamasın diye. Sayın Başbakana bu halk ne demiş? “2015 hazirana kadar bu ülkeyi yönetme hakkını sana verdim.

BAŞBAKAN KİM OLACAK?

Eğer aynı lidere 2019’a kadar Cumhurbaşkanlığı görevini hakkını verdiyse bu halk, Sayın Başbakanın görevi 2. mazbatayı almadan 1. koltuğu kime emanet edeceğini garanti altına almaktır. Çünkü halk ona vermiş 2015 Haziran’a kadar Başbakanlık görevini.

Yani, partinin genel başkanının kim olacağını, başbakanın kim olacağını bilerek Çankaya Köşkü’ne çıkmalıdır. 2015 Haziran’a kadar 1. mazbata da ona emanettir. Bakın buranın altını çiziyorum. 2015 hazirana kadar bu ülkeyi yönetme görevi, seçilmiş parti adına, o partinin lideri olan Recep Tayyip Erdoğan’a verildi.

TÜRKİYE'DE KALİTELİ MUHALEFET YOK

Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan Türkiye’de güçlü bir muhalefet olmasını istiyor. Çünkü güçlü bir muhalefet, kaliteli bir iktidar demektir. Kaliteli muhalefet, kaliteli iktidar demektir. Türkiye’de muhalefet çok kalitesiz. Kimse kızmasın, bu kalitesizlik cehaletten kaynaklanıyor.

14 PARTİ PENSİLVANYA'DAN EMİR ALIYOR

Muhalefetin üzerine düşen görevi başkası yapamaz. Eğer muhalefet Ebu Cehil adında yoluna devam ederse bu şekilde, Türkiye’de muhalefet boşluğu oluşmaya başlar. Muhalefet boşluğu oluştuğu zaman, başka unsurlar tarafından doldurulur. Dolayısıyla, sağlıklı bir iktidar yapısının gerektirdiği bir denklem parçasıdır sağlıklı muhalefet.

Türkiye’deki muhalefet bugün, ‘Paralel Örgüt’ tarafından ele geçirilmiş ve paralize edilmiş durumunda. Muhalefet partileri ‘Paralel Örgüt’ün sözünden çıkamıyor. Türkiye’de on dört parti Pensilvanya’dan emir alıyor. Türk halkı için bu çok acı bir durumdur. On dört partinin emir aldığı bir merkez var.

PARALEL YAPI' MUHALEFETİ ESİR ALDI

AK Parti içinde şu olur, bu olur.. Bunları herkes unutsun. AK Parti içinde fitne olmaz. Sayın Başbakan’ın çevresinde fitne olmaz çünkü Sayın Başbakan istişareye değer veren bir insandır. İstişare ile yürüyen bir liderdir. Dünyada çok az örneği vardır. Sayın Başbakan’a bu ülkede faşistlikle suçluyor medya. On iki yılda dokuz seçim kazanmış başka lider dünya tarihinde yok.