BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.429,70
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

YGS'nin iptali için imza kampanyası başlatıldı!

İdamın geri getirilmesi için imza kampanyası başlatan Büyük Birlik Partisi, şimdi de YGS'nin iptali için kampanya başlatıyor.

Abone ol

İdamın geri getirilmesi için imza kampanyası başlatan Büyük Birlik Partisi, şimdi de YGS'nin iptali için kampanya başlatıyor. Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu ''YGS hemen iptal edilip, yeni bir sınav tarihi belirlenmelidir'' dedi.

Topçu, BBP'nin Ankara milletvekili adaylarını tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, ÖSYM'nin yaptığı sınavların şaibe içerdiğini ve millet vicdanında şüphe uyandırdığını söyledi. Topçu, şunları kaydetti:

''Bu olay, şüyuu vukuundan beter (dedikodusunun yapılması, gerçekleşmesinden daha kötü) oldu. Sayın Başbakan ÖSYM Başkanını derhal görevden almalı. Halkın devlete güveni zedelendi. İdam cezasının yeniden uygulanmasına ilişkin yaptığımız imza kampanyası gibi bu sınavların yenilenmesi için de imza kampanyası başlatıyoruz. YGS hemen iptal edilip, yeni bir sınav tarihi belirlenmelidir. Sınavın iptali için BBP olarak imza kampanyası başlatıyoruz.''

BBP Lideri Topçu, siyasetçilerin meydanlara inmesiyle siyasi üslubun çirkinleşmeye başladığını vurguladı. Topçu, ''İktidar milletvekilleri de muhalefetin üslubuna heveslendi. Meydana çıkmaya bu kadar heveslilerse çıksınlar ama milletin çocukları üzerinden hesap yapmasınlar. Kemal Bey, 'ben Kemal' diye diye geldi ama siyasetin üslubuna yakışmayan şekilde geldi. Siyasetçileri siyasi ahlaka davet ediyorum. 3 oy için birbirinize küfretmekten vazgeçin'' ifadelerini kullandı.

Yalçın Topçu, daha sonra Ankara 1. ve 2. bölge milletvekili adaylarını tek tek tanıttı. Topçu, hiçbir siyasi parti genel başkanının Ankara'dan aday gösterilmemesini eleştirerek, kendisinin 1. bölge 1. sıradan aday olduğunu anımsattı.