BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,77
ALTIN 2.506,57
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

YGS Sosyal Bilimler soruları haritalı ve grafikli olanlar...

YGS 2016 Sosyal Bilimler Soruları için adaylara kritik uyarılar geldi. 2016 YGS Sosyal Bilimler sorularında harita ve grafikli olanlara özellikle dikkat edin.

Abone ol

YGS’nin 4 testinden birini de Sosyal Bilimler Testi oluşturuyor.

Bu testte 15 tarih, 12 coğrafya, 8 felsefe ve 5 din kültürü ve ahlak bilgisi, 5 alternatif felsefe sorusu olmak üzere toplam 45 soru yer alıyor, cevap kâğıdında da 45 alan bulunuyor. Ancak her aday 40 soru çözmek zorunda. Din dersinden muaf olanlar alternatif olarak felsefe sorularını çözecek.

YGS SOSYAL BİLİMLER SORULARI NASIL ÇÖZÜLÜR?

YGS’ye giren tüm adaylar ilk 35 sorunun tümünden sorumlu. Aday Başvuru Formu’nda “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi aldım” seçeneğini işaretleyenler ilk 40 soruyu yanıtlayacak. 41., 42., 43., 44. ve 45. felsefe alanı sorularını cevaplandırmayacak ve cevap kâğıdında bu soruların karşılığını boş bırakacak.

Din dersinden muaf olanlar ilk 35 sorudan sonra 41., 42., 43., 44., ve 45. soruları çözecek, cevap kâğıtlarında bu bölümü işaretleyecek. Onlar da 36., 37., 38., 39. ve 40. yanıtlarını işaretlemeyecek. Bu test YGS’de adayların Türkçe’den sonra en yüksek başarı gösterdiği test.ygs sosyal bilimler soruları 2016 ösym

Geçen yıl 40 sorunun yapılma ortalaması 10.7 oldu. Adaylar en fazla hatayı harita ve grafik sorularında yapıyor. Uğur Eğitim Kurumları uzmanları, Sosyal Bilimler Testi’nde dikkat edilmesi gereken noktaları şöyle sıraladı:

YGS TARİH: YGS’de tarih soruları ağırlıklı olarak bilginin yorumlanması şeklindedir. Yorum yapılırken günümüz değerleri değil, o günkü koşullara göre yorum yapılmalı. Tarihte en çok hata yaptıran sorular, çeldiricisi en yüksek olan öncüllü sorulardır. Genellikle iki seçenek arasında tercih yapılmak zorunda kalınır. Öğrenciler olaylar arasındaki neden-sonuç ilişkisini doğru olarak kuramadıkları için hata yaparlar.

YGS COĞRAFYA: YGS’de coğrafya soruları çok zor olmuyor. Coğrafyada harita, grafik, tablo ve paragraf okuma, okuduğunu algılama ve yorumlama çok önemli. Coğrafyanın doğa-insan etkileşimini konu edindiği, dağılış, karşılıklı bağıntı ve sebep sonuç ilkeleri ile yakından ilgili olduğu unutulmamalı.

YGS FELSEFE: Öğrenciler YGS’de felsefe sorularını çözerken okudukları paragrafın felsefenin hangi bölümü veya problemi ile ilgili olduğunu tespit etmelidir. Genelde felsefi akım isimlerinin yazılı olmadığı seçeneklerin her biri bir görüşü ifade etmektedir.

Uzun paragraf demek mutlaka zor soru demek değildir. Bu önyargıyla yaklaşan öğrenci hata yapabilmektedir. Felsefe sorularında çeldiricileri aşmanın yolu, seçeneklere gelmeden paragrafı doğru yorumlamaya dayanmaktadır.