BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.495,67
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

YGS soruları için çare aranıyor

Yükseköğretime Geçiş Sınavı-YGS'de açıklanmayan sınav soruları için MEB çalışma başlattı.

Abone ol

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sadece yüzde 20'si açıklanan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın sorularıyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'nın bir çalışması olduğunu açıkladı. CHP'li milletvekilleri de konuyu Köşk'e taşıdı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sınav sorularının ve cevaplarının açıklaanması gerektiğini söyledi. Bozdağ, sorularının açıklanmamasının sınav güvenliği bakımından tek başına yeterli olmadığını savundu:

"Örgütlü yapılar 3-5 tane öğrenciyi sınava sokarak soruları alabilir. Bu vatandaşın lehine bir sonuç çıkarmıyor bana göre. O yüzden açıklanması doğru olandır. Şeffaflıktan her zaman fayda gelir. Ben bu konuda bir değişim olacağına inanıyorum. Soruların açıklanmaması, sınav güvenliği bakımından tek başına yeterli değil. Soruların ve cevapların açıklanması lâzım."

Bakan Bozdağ ÖSYM'nin hazırladığı bu sorularla ilgili, Milli Eğitim Bakanlığı ile görüştüklerini söyledi, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu konuyu çözecek irade ortaya koyacağını tahmin ediyorum" dedi.

CHP'Lİ VEKİLLER GÜL'E GİTTİ

CHP'li milletvekilleri Dilek Akagün Yılmaz, Çorum Milletvekili Tufan Köse ve Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan da açıklanmayan YGS sorularından duyulan rahatsızlığı Pazartesi günü Köşk'e çıkarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le paylaştı. CHP'li heyet tüm soruların ve cevapların açıklanması yönündeki taleplerini Gül'e iletti.

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz görüşme sonrası şu açıklamayı yaptı:
"Biz, 2 milyon öğrencinin sesi olarak Cumhurbaşkanımız ile görüşmek için geldik. Kendisi de bu konuyu araştıracağını, görüşeceğini ve bu 2 milyon öğrencinin ve velinin sesini dinleyeceğini söyledi"

Yılmaz, ÖSYM'nin daha önce yaptığı bazı sınavlarla ilgili şaibe iddialarını hatırlatarak "Soruların çalındığını, şifreleme iddialarının olduğunu, bazı soruların belli çıkar gruplarına verildiğini, bazı sınavların iptal edilmek zorunda kalındığını o nedenle de bir güven bunalımı olduğunu" belirtti. Bu durumun ortadan kaldırılması için soruların açıklanmasının önemine vurgu yaptı.
CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse de Gül'ün kendilerine "Diğer ülkelerdeki uygulamalarla ilgili araştırma yapıp, ÖSYM Başkanı ile konuyu görüşeceğim" dediğini aktardı.