BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,89
ALTIN 2.438,16
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

YGS soru ve cevapları 2014 ÖSYM

Pazar günü 2015 YGS'de ter dökecek adaylar için 2014 YGS soru ve cevaplarını derledik. YGS soru ve cevapları 2014 internethaber.com'da

Abone ol

15 Mart Pazar günü YGS'ye girecek adaylar için 2014 YGS soru ve cevapları internethaber.com'da

Geçen yıl ÖSYM YGS sorularının sadece yüzde 20'sini açıklamıştı. YGS soruları osym.gov.tr adresinden yayınlanmıştı. ÖSYM'nin açıkladığı listede şu dersler vardı.

YGS Türkçe soruları ve cevapları      ygs-soru-ve-cevaplari-felsefe.jpg
YGS Matematik soruları ve cevapları
YGS Coğrafya soruları ve cevapları
YGS Fizik soruları ve cevapları
YGS Kimya soruları ve cevapları
YGS Felsefe soruları ve cevapları
YGS Biyoloji soruları ve cevapları
YGS Tarih soruları ve cevapları

 İÇİN TIKLAYIN

YGS HANGİ TESTTE KAÇ SORU VAR?

YGS Türkçe Testi: 40 soru   ygs-tarih-sorulari-ve-cevaplari.jpg
YGS Matematik Testi: 40 soru
YGS Sosyal Bilimler Testi: 40 soru
YGS Fen Bilimleri Testi: 40 soru 

YGS SORULARI AÇIKLANACAK MI?

YGS 2015 soruları ve cevapları açıklanacak mı sorusunun yanıtı dün ÖSYM'den geldi. ÖSYM YGS sorularının yüzde 20'sine denk gelen ve rastgele seçilen 32 soru ve cevaplarını yayınlayacak. YGS sorularının tamamı ise YGS sınav sonuçları açıklandığı gün osym.gov.tr'den ilan edilecek.

YGS 2015 HANGİ TESTLER VAR?

YGS’de ortak müfredata dayalı Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer alacaktır. Adaylar, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretim programlarından (müfredat) sorumludur. Aslında 6 farklı puan türü eski sistemde Sözel, Sayısal ve Eşit Ağırlık puanlarına karşılık gelmektedirler.

YGS1,2 : Sayısal puanla öğrenci alan bölümler içindir.

YGS3,4: Sözel puanla öğrenci alan bölümler içindir.

YGS5,6: TM puanıyla öğrenci alan bölümler içindir.

YGS 140 BARAJI NASIL AŞILIR?

Sınavda 6 puan türünden birinde 140 puanı alanlar açıköğretim ve önlisans programları ile bazı lisans programlarını tercih edebilecek. Bu adaylar üniversitelerin düzenlediği özel yetenek sınavlarına da katılabilecek. Bu barajı aşabilmek için 160 sorunun yer aldığı YGS’de her testte yüzde 10 başarı göstermeniz gerekiyor. Her biri 40’ar sorudan oluşan Türkçe, Temel Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler testlerinden ortalama 4’er net olmak üzere toplam 16 net çıkarırsanız yüzde 10 başarı oranını tutturmuş ve YGS’nin ilk barajı 140 puanı aşmış olursunuz. Ancak 180 puana ulaşamazsanız LYS’lere giremezsiniz. 

YGS 180 BARAJI İÇİN 32 NET GEREKİYOR   ygs-soru-ve-cevaplari-osym.jpg

Önümüzdeki haziran ayında 5 ayrı oturum halinde yapılacak ve yükseköğretim kurumlarının lisans programlarını tercih edebilmek için girmeniz gereken Lisans Yerleştirme Sınavları’na (LYS) katılma hakkını elde etmek için ise 6 puan türünden birinde 180 puan barajına ulaşmanız gerekiyor. Bu baraj için 160 soruda yüzde 20 başarı oranını tutturmalısınız. Bunun için 32 nete ihtiyacınız var. 4 testten ortalama 8’er net çıkarırsanız LYS’lere girme hakkını kazanırsınız.

YGS 140 PUANI ALAMAYAN NE YAPACAK?

YGS’de en az bir puan türünde 140 ve üzeri puan alamayanların sınavsız geçiş hakkı bulunan meslek liseleri hariç bir yükseköğretim programını tercih etme ve LYS’lere girme hakkı bulunmuyor. Onların yerleştirme puanları da hesaplanmayacak. Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de YGS puanlarından en az birinin 140 ve üzeri olması gerekiyor.

ygs-soru-ve-cevaplari-cografya.jpg

YGS CEVAP KAĞIDI İŞARETLEME TAKTİKLERİ