BIST 9.668
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.493,32
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

YGS soru kitapçıkları erişime açıldı

2014-YGS soru kitapçıklarının yüzde 20'si bugün saat 17.00 itibarıyla erişime açılacak. YGS soru kitapçıkları sorgulama sistemine internethaber.com'dan ulaşabilirsiniz.

Abone ol

2014 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (2014-YGS) soru kitapçıklarının yüzde 20'si bugün saat 17.00'de ösym.gov.tr internet adresinden erişime açıldı. YGS 2014 soru kitapçıklarına ulaşmak isteyen YGS adayları haberimizdeki linkten sorgulama yapabilirler.

ÖSYM tarafıyla yapılan açıklamada, 23 Mart 2014 tarihinde yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavına giren adayların cevap kâğıtlarının görüntüleri ile sınava giren adayların kendi cevap kağıtlarını inceleyebilmeleri amacıyla 29 Mart 2014 tarihinde erişime açıldığı anımsatıldı.

Açıklamaya göre, sınav sorularının yüzde 20'sini oluşturan ve Temel Soru Kitapçığı adı altında adayların ve

kamuoyunun bilgisine sunulan sorular, adayların bu sorulara verdikleri cevapları da izlemesini ve cevap kağıdı üzerindeki işaretlemelerini kontrol etmelerini sağlamak amacıyla bugün saat 16.00 itibarıyla erişime açıldı.Adaylar, sınavda kendi cevap kağıtlarına kodladıkları soru kitapçığı numarasına ve bu kitapçıkta yer alan sorulara (yayımlanan yüzde 20) http://skgs.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ile erişebilecekler. Adaylar, sisteme giriş yaptıktan sonra, ilgili sınavı ve görüntülemek istedikleri soru numarasını seçtiklerinde ekranda soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabını görebilecekler.

Açıklamada bu uygulamanın adayı bilgilendirme amacıyla yapıldığı ifade edilerek, görüntülenen sayfanın belge niteliği taşımadığı da bildirildi.