BIST 9.493
DOLAR 32,49
EURO 34,73
ALTIN 2.491,21
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

YGS sonuçları sorgu ekranı 2016 ÖSYM giriş

YGS sonuçları açıklandı sınav sonuç ekranı erişime açıldı. ÖSYM YGS sınav sonuçları bugün saat 08:30'da açıklandı. Sizde YGS sinav sonuclarini osym.gov.tr ile aynı anda internethaber'de öğrenebilirsiniz...

Abone ol

YGS sonuçları açıklandı OSYM sonuc ekranında YGS sonuçları bugün sabah 08:30'da erişme açıldı. Binlerce öğrenci YGS sinav sonuc ekranına osym.gov. tr adresi ile aynı internethaber.com'dan da erişebilecek. Peki YGS sınac sonuçları nasıl öğrenilecek? Öğrenciler yapmadı gereken osym.gov.tr adresinden YGS sınav sonuçları sorgu sayfasına girmek ve T.C numarası ile sisteme giriş yapmak.

YGS SINAV SONUÇ EKRAN GİRİŞİ 2016

YGS sonuçları açıklaıyor sınav sonuç ekranı erişime açılıyor. ÖSYM YGS sınav sonuçları bugün saat 12:00'dan sonra  açıklanacak. Sizde YGS sinav sonuclarini osym.gov.tr ile aynı anda internethaber'de öğrenebilrisiniz...

YGS SONUÇLARI 2016 SORGU EKRANINA NASIL ULAŞILIR?

YGS 2016 sonuçları sorgu ekranına öğrenciler ÖSYM'nin Sonuç Açıklama Sistemi sonuc.osym.gov.tr adresini bilgisayarlarının arama çubuğuna yazarak ulaşabilirler. sonuc.osym.gov.tr adresine giren adaylar TC Kimlik Numaraları ve ÖSYM Aday Şifresini çıkan ekrandaki kutucuklara yazarak YGS sonuçlarına ulaşabilirler. 

sonuc.osym.gov.tr YGS sonuçları 2016

YGS SONUÇLARI 2016 İPTAL EDİLEN SORULAR KAFALARI KARIŞTIRDI

YGS 2016 iptal edilen sorular Matematik Testi 15. soru ve Fen Bilgisi Testi 9. sorusu iptal edildi. 

Öte yandan YGS 2016 Fen Bilimleri Testi 7. sorusunun doğru şıkkı da A değil D olarak değiştirildi. 

YGS 2016 iptal edilen sorularla ilgili açıklama ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir'den geldi.

YGS sonuçları 2016 ÖSYM sonuç sorgu ekranı

Demir şöyle konuştu:

" 13 Mart 2016'da gerçekleştirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavına (2016-YGS) ait madde analizleri incelendi, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlandı, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirildi ve ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından temel soru kitapçığında yer alan temel matematik testindeki 15. soru ile fen bilimleri testindeki 9. sorunun iptal edilmesine, fen bilimleri testindeki 7. sorunun "A" olarak girilmiş cevabının "D" olarak değiştirilmesine karar verildi."

YGS'DE İPTAL EDİLEN SORULAR

ygs sonuclari 2016
YGS Matematik 15. Soru
sonuc.osym.gov.tr
YGS - Fen Bilimleri 9. Soru
ygs sonuçları açıklandı
YGS - Fen Bilimleri 7. Soru (Şıklar değiştirildi)

YGS SONUÇLARI 2016 BAŞARI SIRALAMASI

YÖK'ten YGS sonuçlarını bekleyen adayları sevindirecek bir açıklama geldi. YÖK öğrencilerin kendi sırasını kıyaslayabilmelerini sağlayan YÖK Başarı Sihirbazını'nın eklendiğini duyurdu.

YÖK Başarı Sırası Sihirbazı ile adaylar, hedefledikleri programa geçen sene yerleşenlerin 2015-YGS'de ortalama kaçıncı başarı sırasında yer aldıklarını görebilecek ve kendi durumlarını (başarı sıralarını) kıyaslayabilecekler.