BIST 9.106
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.324,91

YGS puanı ile alan 2 ve 4 yıllık bölümler 2017 listesi

YGS puanı ile alan 2 ve 4 yıllık bölümler 2017 listesi

YGS puani ile öğrenci alan 4 yıllık ve 2 yıllık bölümler hangileri? 180 YGS puanı ile hangi bölüme girebilirim. Okulların taban puanları ve 2 yıllık ile 4 yıllık bölümlerin listesi.

YGS puanı ile alan 2 ve 4 yıllık bölümler 2017 listesi

YGS sonuçları merakla beklenirken öğrenciler aldıkları puanlarla 2 yıllık ve 4 yıllık bölümlere girebilecekler. Bu noktada merak edilen de YGS-3 puan türü ile girebilecek 2 yıllık programlar ve 4 yıllık bölümlerin hangileri olduğu. Bunun için size YGS puanı ile öğrenci alan bölümlerin listesinden YGS-3 puan türü ile 2 ve 4 yıllık girebileceğiniz bölümleri listeledik.

YGS puanı ile alan 2 ve 4 yıllık bölümler 2017 listesi

YGS ile girilen 4 yıllık bölümler listesi : YGS için belirlenen puan türlerinin her biriyle girilebilecek yükseköğretim programları farklı olacak. YGS-3 puan türü ile girilebilecek 4 yıllık bölümler çok fazla değil. 2017 YGS puanı ile tercih edebileceğiniz 4 yıllıklar arasında şunlar var : Kimya Öğretmenliği YGS-2, Okul Öncesi Öğretmenliği programına YGS-5; Özel Eğitim Öğretmenliği, Zihin Engelliler Öğretmenliği, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, Görme Engelliler Öğretmenliği, İşitme Engelliler Öğretmenliği, İlahiyat gibi programlara YGS-4; Üstün Zekalılar Öğretmenliği, İşletme Bilgi Yönetimi (Yüksekokul), İnsan Kaynakları Yönetimi (Yüksekokul) programlarına YGS-6 puan türüyle öğrenci yerleştirilecek.

YGS puanı ile alan 2 ve 4 yıllık bölümler 2017 listesi

YGS ile girilen 2 yıllık ön lisans bölümleri için tercih edebileceğiniz bölümler şunlar : YGS-1 puan türüyle ön lisans programları olan Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Teknolojisi, Elektronik Teknolojisi, Harita ve Kadastro, İnşaat Teknolojisi, Makina, Mekatronik, Otomotiv Teknolojisi; YGS-2 ile Ağız ve Diş Sağlığı, Anestezi, Boya Teknolojisi, Çevre Sağlığı, Kağıt Teknolojisi, Kimya Teknolojisi, Maden Teknolojisi; YGS-3 ile Basın ve Yayıncılık, Adalet, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik;

YGS puanı ile alan 2 ve 4 yıllık bölümler 2017 listesi

YGS puanı ile girilebilen 2 yıllık bölümler : YGS-4 ile Aşçılık, Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı, Çocuk Gelişimi, Geleneksel El Sanatları, Görsel İletişim, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Turizm Animasyonu, Marka İletişimi; YGS-5 ile Basım ve Yayın Teknolojileri, Emlak ve Emlak Yönetimi, İkram Hizmetleri, Kooperatifçilik, Kuyumculuk ve Takı Tasarımı, Mimari Restorasyon, Otobüs Kaptanlığı, Posta Hizmetleri, Turizm ve Seyahat Hizmetleri; YGS-6 ile Bankacılık ve Sigortacılık, Bilgi Yönetimi, Çay Eksperliği, Deniz ve Liman İşletmeciliği, İnsan Kaynakları Yönetimi, Tapu ve Kadastro, Ormancılık ve Orman Ürünleri, Pazarlama gibi bölümlere girilebilecek.