BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,86
ALTIN 2.427,10
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

YGS giriş belgesi çıktısı alma ÖSYM son dakika uyarısı

YGS 2016 için heyecanlı bekleyiş sona eriyor. YGS giriş belgesi çıktısı almayı sakın unutmayın. YGS 2016 giriş belgesi çıktısı alma linki ais.osym.gov.tr

Abone ol

Yarın YGS'ye girecek olan adayların YGS giriş belgesi çıktısı almak için ais.osym.gov.tr'ye erişimleri sürüyor.

Peki YGS giriş belgesi çıktısı nasıl olmalı? ÖSYM YGS sınav giriş belgesi çıktısı alan adaylar için uyarı yayınladı.

YGS SINAV GİRİŞ BELGESİ ÇIKTISI NASIL OLMALI RENKLİ Mİ SİYAH BEYAZ MI?

YGS 2016 adayları için YGS giriş belgesi çıktısı alma konusunda dikkat edilmesi gerekenleri sizler için derledik. 

Adaylar, internetten edinecekleri belgelerinin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulundurmak zorunda olacak. YGS sınav giriş belgesinin renkli yada siyah beyaz olması bir sorun değil.

YGS GİRİŞ BELGESİ ÇIKTISININ ÜZERİNE SAKIN BİR ŞEY YAZMAYIN!

Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM'nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim ve işaret bulunmayacak.

Sınava giriş belgesini fotoğraf görünür bir şekilde yanında bulundurmayan adaylar, sınava alınmayacak. Kişisel bilgileri okunmayan, fotoğrafta tanınmayan adayların YGS girişlerine izin verilmiyor. Öte yandan, YGS giriş belgesi çıktısı zedelenmiş adaylar içinde aynı durum geçerli.

ÖSYM YGS GİRİŞ BELGESİ GÖNDERMEYECEK

Öte yandan, ÖSYM YGS giriş belgesi gönderimi yapmayacak. Adaylar sınav giriş belgesi çıktıları yalnızca ais.osym.gov.tr adresinden alabilirler. 

YGS EHLİYETLE SINAVA GİREMEZSİNİZ

Adayların sınava girebilmeleri için sınava giriş belgesinden başka, nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı veya pasaportlarını yanlarında bulundurmaları zorunlu olacak. Ehliyet ve kişisel kimlik kartları YGS girişlerinde kabul edilmiyor. 

YGS GİRİŞ BELGESİ 2016 NEREDEN NASIL ALINIR?

2016 YGS adayları YGS sınav giriş yerlerini öğrenmek ve YGS 2016 sınav giriş belgesini nasıl alacaklarını merak ediyor. YGS 2016 sınav giriş yerlerini öğrenmek isteyen ve YGS sınav giriş belgesi çıktısı almak isteyen adaylar bilgisayarlarının arama çubuğuna ais.osym.gov.tr yazarak aşağıda görüntüsü bulunan ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sayfası'na ulaşacaklar.

YGS giriş belgesi çıktısı alma ÖSYM son dakika uyarısı

Adaylar 'Sisteme Giriş' bölümünü tıklayarak aşağıdaki sayfaya girecekler.

YGS giriş belgesi

Daha sonra TC Kimlik Numarası ve ÖSYM Aday Şifresi'ni sisteme giren YGS 2016 adayları YGS sınav giriş yerlerine ilişkin bilgilere ulaşabilecekler. Adaylar aynı ekrandan YGS 2016 sınav giriş belgelerinin çıktılarını da alabilecekler.