BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,91
ALTIN 2.423,70
HABER /  GÜNCEL

Yeşilin sırları olay yaratacak

Oğul Murat Yıldırım'ın yazdığı kitap gündeme bomba gibi düştü. Kitapta çarpıcı iddialar var. Bir de Yeşil'in sırları

Abone ol

star Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar’ın ‘Yeşil Albümü’ yazısı gündeme bomba gibi düştü. Murat Yıldırım kitapta babasının ağzından şok iddialarda bulundu.

MURAT Yıldırım’ın babası Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım’ı anlattığı kitabında Ergenekon tutuklusu Emniyet Özel Harekat Dairesi eski Başkanı İbrahim Şahin ile ilgili şok iddialar yer alıyor.

ŞAHİN'E HARAÇ PAYI

Yeşil’in kendi ağzından dile getirilen iddialarda, alınan haraçlardan İbrahim Şahin’e de pay verildiği anlatılıyor.

Anlatımlarında İbrahim Şahin’in en büyük hayaline de yer veren Yeşil’in ağzından İbrahim Şahin’le ilgili satır başları:

ORTADAN KAYBOLAN İRANLI

- İbrahim’le beraberliğimin sayısını bilmiyorum. Yani öyle gittik, içtik, eğlendik, sabahladık çok defa. Benim MİT’le irtibatımı biliyor ama hiçbir zaman mevzu etmedi.

- İbrahim’in olaydan (Asker Simitko Lazım Esmaeli cinayetleri) haberi olsa da olmazsa da benim parayı aldığımı bilse de bilmezse de ona para indireceğim (vereceğim). Yarın duyarsa niye sıkıntıya gireyim, ayıp olmaz mı? (...) Ben verdim, hani haberinin olup olmaması önemli değildi benim için.

- İbo’nun zaten haberi var, haberi yine olacak. Ben bunu yiyemem, olay bu.

İSTANBUL’A MÜDÜR OLAYIM

- İbrahim’in bütün arzusu İstanbul’a gitmek. Hatta ben sordum dedim ki ‘Peki İstanbul Emniyet müdürlüğü’nde zorlanmaz mısın, senin vasıfların uygun mu, seni İstanbul’a ermekte bunlar zorlanmaz mı?’ dedim.

-’Fazla bişey istemiyorum. İl Emniyet Müdürlüğü benim için çok önemli değil. Ben İstanbul’u istiyorum, ne olursa olsun İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nü istiyorum. Yapmazlarsa ikinci derecede belki İzmir.’

- ‘Beni memnun edecek bir makama getirirlerse iyi, yoksa ben emekliye ayrılırım. Emekliye ayrıldığım zaman ikimiz aynı grupta olacağız...’ dedi.

-’Doğru söylüyorsun’ dedim. Öyle bir mücadelesi var. Adana Emniyet müdürlüğünü teklif etmişler kabul etmemiş.

İLİŞKİYİ ARNAVUT BOZDU

YEŞİL ile İbrahim Şahin ve Susurluk ekibinin arasını Arnavut Sami lakaplı Sami Hoştan’ın bozduğu iddiası kitapta yine Yeşil’in ağzından aktarılıyor. Buna göre, Yeşil, Sami Hoştan hakkında bilgi toplamaya başlayınca bunu duyan Abdullah Çatlı Yeşil’i arayıp, ‘sen bu adamı niye soruyorsun’ demiş.

Daha sonra Haluk Kırcı Yeşil’e ‘Korkut Eken ağabeyle konuştuk, değerlendirdik, Sami vatanını seven biridir’ demiş. Çatlı ve Yeşil tatmin olmayınca Korkut Eken, İbrahim Şahin’i ‘Yeşil, Arnavut’un peşindeymiş. İndirdi, indirecek, sen kendine dikkat et’ diye uyarmış.

Bu görüşmenin ardından Şahin, Yeşil’i arayıp iddiaların doğru olup olmadığını sormuş. Yeşil iddiaları yalanlayınca Şahin ‘Allahsız senin sağın solun belli mi olur. Yarın ben emekli olurum, bakarsın benim infaz görevim sana verilir’ demiş ve Susurluk ekibi ile Yeşil’in arası tamamen bozulmuş.

YEŞİL'İN 6 AYRI KOD ADI VAR...
BİRİNİ DE ALPARSLAN TÜRKEŞ TAKMIŞ...
BU KOD ADLARININ HİKAYESİ...

[PAGE]


YEŞİL'İN KOD ADLARININ HİKAYESİ


KARANLIK bir dönemin Kara Kutusu olarak gösterilen Mahmut Yıldırım’ın bir değil birçok kod ismi vardı. Murat Yıldırım, babasını anlattığı Yeşil isimli kitapta her kod adın hikayesini şöyle özetledi:

YEŞİL: PKK’nın içine sızdığı dönemlerde teröristlerle asker arasında çatışma çıkarsa hemen boynuna yeşil renkli bir fular bağlayarak askerin kendini tanımasını sağlarmış. Bu sebeple kendisine askerler tarafından ‘Yeşil’ kod adı verilmiş.

TERMİNATÖR: Çatışmalardaki gözü pekliği nedeniyle komutanları ona ‘Terminatör’ lakabı takmış.

SAKALLI: JİTEM’de Tunceli bölgesinde çalışırken bölge halkı giyim kuşamından korucu mu, asker mi olduğunu kestiremediği ‘Sakallı’ lakabı takmış.

HACI: Ankara ve Antalya’da yaşadığı dönemlerde çevresindekiler tarafından ‘Hacı’ olarak bilinmiş.

EMMİ: Ülkücü tanıdıkları ‘emmi’ derlermiş.

DELİ OĞLAN: Alparslan Türkeş’in taktığı isim.



Asker mektubu

Yeşil, askerde iken ailesine gönderdiği fotoğrafın arkasına yandaki satırları yazmış.