BIST 8.974
DOLAR 32,33
EURO 35,03
ALTIN 2.282,09

Yeşilçam'ın kötü karakterleri

Yeşilçam'ın kötü karakterleri

Aliye rona 1921'de suriye'de dünyaya gelen aliye rona, yeşilçam'da yüzlerce filmde rol aldı. her ne kadar iyi kadın rollerinde oynamışsada oynamış olduğu rollerin birçoğu kötü kadın rolleriydi.

Yeşilçam'ın kötü karakterleri

Lale Belkıs

1938'de İstanbul'da dünyaya geldi. Gerçek adı Belkıs Durmaz'dır.

Yeşilçam'ın kötü karakterleri

Bilal İnci

1936, Adana doğumlu Bilal İnci, yüzü ve mimikleriyle kötü adam rollerini hakkıyla oynayan nadide Türk sinema oyuncularından biridir. Bir çok tarihi filmde de kahramanın baş düşmanını oynayan oyuncu, kötülüğü zevkle yapan ve bu zevkini kahkahalarıyla tüm dünyaya yansıtan kötü karakterleri başarıyla canlandırmıştır.

Yeşilçam'ın kötü karakterleri

Neriman Köksal

1928 yılında İstanbul`da dünyaya geldi. Türk sinemasının ilk ve en uzun süreli vamp kadını olarak kabul edilmektedir. Gerçek adı Hatice Kökçü`dür. Farsca yiğit, cesur anlamina gelen Neriman ismini sahne adı olarak kullanmıştır. Fosforlu Cevriyem isimli filmde elde ettiği başarı nedeniyle Fosforlu lakabıyla da anılır.

Yeşilçam'ın kötü karakterleri

Nuri Alço

1951 doğumlu Türk sinemasının şahsına münhasır kötü adamlarından olan Nuri Alço, özellikle klasik Türk erkeği tipine zıt görünüşü ve son derece soğukkanlı, umursamaz tiplemeriyle akıllarda yer etmiş karakterlerden biridir.

Sarışın, mavi gözlü, uzun boylu olan oyuncu genel olarak zengin, güçlü ve acımasız tipleri canlandırmıştır. 80'li yıllarda başlayan kariyeri boyunca canlandırdığı tecavüzcü karakterleriyle ''ilaçlı gazoz''un simge isimlerinden birine dönüşmüş, en büyük rakibi Tecavüzcü Coşkun'la karşılaştırmalara maruz kalmıştır.