BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,05
ALTIN 2.307,45
HABER /  RAMAZAN

Yeşil mercimekli erişte aşı nasıl yapılır?

Ramazan ayının dördüncü gününe geldik. Kurulan iftar sofralarında yapılabilecek lezzetli önerilerde ise bugün yeşil mercimekli erişte aşı var. İşte günün menüsü ve günün yemeğinin tarifi...

Abone ol

Ramazan sofralarında aileler ile bir araya gelindiğinde kurulan lezzetli masalarda birbirinden farklı ikramlar yer alır. İşte Ramazanın 4. günündeki menü önerisi: 

MENÜ 

Yeşil Mercimekli Erişte Aşı
Sebzeli Tavuk Rulo
Yasemin Pilavı
Mısır Salatası
Şekerpare

                

Yeşil Mercimekli Erişte Aşı nasıl yapılır?

Malzemeler

1/2 kase fincanı nohut
1 kase  yeşil mercimek
1 soğan
1 havuç
1 patates
2 domates
2 kaşık tereyağı
1.5 litre sıcak su
2 kase hazır erişte
Taze ya da kurutulmuş reyhan Kekik ya da nane

Erişte hamuru için:

1 su bardağı un
1 kahve fincanı su
1 tutam tuz

Yapılışı

Bu çorbamızda hazır erişte kullanabileceğiniz gibi benim gibi komşunuzla birlikte bir araya gelip kendinizde erişte yapabilirsiniz.

Erişte yapmak için: Unu hamur yoğurma kabına alın. Tuz serpip harmanlayın. Suyu ilave edip sert kıvamlı bir hamur yoğurun. Makineniz varsa kalın şeritler halinde makinenin içine yerleştirin kolu çevirdiğiniz de eriştelerinizi kesilerek hazır olsun. Elde kesecekseniz eğer hamuru unlanmış tezgâhın üzerinde merdaneyle açın. İnce şeritler şeklinde kesip erişteyi hazırlayın. Yada hazır erişte kullanarak zamandan kazanmış olun.

          

Gelelim çorbamızın yapılışına;

Nohutları akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip haşlayın ve süzün. Bir seferde fazla nohudu haşlayıp  posetlerde derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Böylelikle lazım olduğu zaman bir daha ıslatma ve haşlama işlemleri ile uğraşmayıp kolayca yemeğinize katabilirsiniz. Yeşil Mercimeği de yıkayıp haşlayın ve süzün.

Soğan, domates, patates ve havucu temizleyip küp küp doğrayın. Bir tencerede tereyağını kızdırıp soğanı kavurun. Domatesi ilave edip birkaç dakika pişirin. Havuç ve patatesi ilave edip tuz serpin. Kısık ateşte 15 dakika pişirelim.

Sıcak su, nohut ve mercimeği ilave edelim. Ara ara hızlıca karıştırarak 20 dakika daha pişirip en son olarak erişteyi tencereye ekleyip yumuşayıncaya kadar pişmesini bekleyin.

 Taze ya da kurutulmuş reyhanı ilave edip tencereyi ocaktan alın. Bu doyurucu yöresel çorbayı servis kâselerine paylaştırıp kekik ya da nane serpip sıcak olarak servis yapın.