BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,31
HABER /  GÜNCEL

Yeşil listedeki terörist yakalandı!

DHKP-C terör örgütünde silah ve cephane sevkiyatından sorumlu olduğu belirtilen ve ‘yeşil' liste ile aranan ‘İzmirli Ayşe' kod isimli Nurhan Yılmaz gözaltına alındı.

Abone ol

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DHKP-C terör örgütünün silah ve cephaneliklerinin sevk ve idaresinden sorumlu olduğu belirtilen ‘İzmirli Ayşe' kod isimli Nurhan Yılmaz'ın İstanbul Şişli'de gizlendiği hücre evini tespit etti.

İstanbul Özel Hareket Şube Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı baskında aranan teröristler listesinin "yeşil" kategorisinde bulunan Yılmaz yakalandı. Evde yapılan aramda çok sayıda dijital materyalin ele geçirildiği belirtildi.

İçişleri Bakanlığı'nın "Terör Arananlar" sayfasında 'Yeşil' listede 1 milyon lira ödülle aranan terör örgütü DHKP-C'nin üst düzey sorumlularından Nurhan Yılmaz, İstanbul'da gözaltına alındı.

ŞİŞLİ'DE OLDUĞU BELİRLENDİ
İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, İçişleri Bakanlığı'nın Terör Arananlar sayfasında 'yeşil' listede bulunan DHKP-C'li üst düzey sorumlularından Nurhan Yılmaz'ın(40) Şişli'de olduğunu belirledi.

OPERASYONDA YAKALANDI
TEM ekipleri hakkında yakalama kararı bulunan ve yakın zamanda eylem hazırlığında olduğu iddia edilen Yılmaz'ın kaldığı adrese sabah erken saatlerde TEM Özel Tim ekipleri ve özel harekat polislerinin desteğiyle operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda Nurhan Yılmaz yakalanarak gözaltına alındı.

ÇOK SAYIDA MALZEME BULUNDU
Polis ekipleri yaptığı aramalarda çok sayıda dijital malzemeye incelenmek üzere el koydu. Yılmaz, sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildi. Şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

1 MİLYON LİRA ÖDÜL
İçişleri Bakanlığı'nın Terör Arananlar sayfasında yeşil listede bulunan teröristler için 1 milyon liraya kadar ödül verildiği öğrenildi.