BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,74
ALTIN 2.492,01
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Yerli uçak için Türkiye'nin dörtlü planı

“Kendi uçağımızı yapmak istiyoruz” diyen Babacan mutlu sona yaklaşıldığını açıkladı.

Abone ol

“Kendi uçağımızı yapmak istiyoruz” diyen Babacan mutlu sona yaklaşıldığını söyledi: “Hedef orta menzilli bölgesel jet. Yakın zamanda ortaklık kurup yola çıkacağız. Rusya, İsveç ve Almanya’nın da içinde bulunduğu dörtlü kısa liste oluşturduk. Önceliğimiz yerli üretim.”

ABD’de ‘Yatırım Haftası’ etkinlikleri kapsamında görüşmelerini sürdüren Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ABD programı kapsamında Boeing firmasını da ziyaret etti.

Akşam sinin haberine göre, Türkiye’nin de kendi uçağını yapmak istediğini hatırlatan Babacan, “Orta menzilli bölgesel jet üretme planımız var. Teklifleri dört firmaya indirdik. Yakın zamanda biriyle çalışacağız. Sıfırdan geliştirmek yerine mevcut bir platformda uluslararası ele alıp yüksek teknolojiyi Türkiye’de üretmeye karar verdik. Dört alternatifli kısa liste oluşturduk Rusya, İsveç, Almanya var. Türkiye’de üretmesi bizim için kriter. Boeing’deki ziyaretimizde de konu gündeme geldi. Onlar küçük piyasada yoklar. Şunu diyor. ‘Siz de dahil birkaç ülke oralarda bir şeyler başlayacak, orta menzilli bölgesel jetler başlayıp büyüyecektir.”

ORTADOĞU RESMİNDE OLMAK İŞİMİZE GELİR

Amerika Ticaret Borsası ile TOBB’un çalışmalarıyla ilgili de konuşan Babacan, “6 ülke tarafından kurulacak Ortadoğu Diyalog Merkezi’ni çok önemsiyoruz. Bu resimde olmamız bizim de işimize gelir” diye konuştu.

RİFAT HİSARCIKLIOĞLU: FONA KARŞI DEĞİLİZ

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu hafta içi gazetelere yansıyan “TOBB kıdem tazminatı fonu istemiyor” haberlerine de açıklık getirdi. Hisarcıklıoğlu “Ortada somut bir veri yok. O nedenle TOBB fona karşı demek yanlış olur” dedi.