BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,12
ALTIN 2.308,97
HABER /  EKONOMİ

Yerli otomobil projesi duracak mı CEO Gürcan Karakaş konuştu

Son aylarda yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öncülüğü ile ilk adımı atılan ve CEO'su belirlenen yerli otomobil projesinde aksama yaşanıp yaşanmayacağı merak konusu oldu. Nitekim Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma günkü konuşmasında mali tasarruf nedeniyle bazı projelerin durdurulacağını açıklamıştı. Yerli otomobilin CEO'su Gürcan Karakaş sorulara yanıt verdi.

Abone ol

Hürriyet yazarı Emre Özpeynirci, yerli otomobil projesinin CEO'su Gürcan Karakaş'ın "Yerli otomobil projesi iptal mi olacak" sorusuna “Bizim tarafıımıza ulaşan aksi bir durum yok. Çalışmamızı planlarımız doğrultusunda sürdürüyoruz” yanıtını verdiğini aktardı.

Emre Özpeynirci, "Kanal İstanbul devam ya yerli otomobil" başlığıyla yayımlanan yazısında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Kanal İstanbul’un 100 günlük eylem planı içerisinde en önemli proje olduğu mesajını hatırlattı. 

RESMİ AÇIKLAMA GELMEDİ
"5 babayiğit ve TOBB’un 3 milyar dolar yatırım yapması beklenen yerli otomobil konusunda ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı" diyen Özpeynirci, şöyle devam etti:

"ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ"
"Projenin CEO’su olan Gürcan Karakaş’a mesaj atarak durumu sordum, 'Bizim tarafımıza ulaşan aksi bir durum yok. Çalışmamızı planlarımız doğrultusunda sürdürüyoruz' cevabını verdi. Bu noktada herkesin merak ettiği, 2019 yılı sonunda prototiplerinin sergileneceğinin açıklandığı yerli otomobil projesinde bir erteleme olacak mı? Bunun cevabını en iyi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank verecektir."

Mehmet Gürcan Karakaş kimdir? Yerli otomobilin CEO'su

Yerli otomobilde 5 model olacak işte ayrıntılar