BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.310,97
HABER /  GÜNCEL

Yerli Messi'nin en büyük hayali

Futbol zekası, oyun stili ve tekniğiyle Barcelona’nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi’ye benzetilen Sivassporlu oyuncu hedefini açıkladı.

Abone ol

Futbol zekası, oyun stili ve tekniğiyle Barcelona’nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi’ye benzetilen Sivassporlu oyuncu Erman Kılıç, (A) Milli Futbol Takımının forması giymeyi hedefliyor.

(A) Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı’nın, İstanbul Büyükşehir Belediyespor’dan eski öğrencisi olan Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hedefinin Milli Futbol Takımı’nın formasını giymek olduğunu söyledi.

Gole dönük oyuncu Erman Kılıç, "Şu anda Sivasspor ile görüşmelerimiz sürüyor, anlaştık da diyebilirim. Şu andaki tek hedefim, düşündüğüm tek şey milli takım formasını giymek. İnşallah bu hedefime de çağrılacak ilk aday kadroda ulaşacağım diye düşünüyorum. Bu performansımı da devam ettirirsem hocamız da inşallah görev verecektir diye düşünüyorum" dedi.

Sezon sonunda Sivasspor ile sözleşmesi sona erecek olan Erman, Sivasspor’dan ayrılmayı düşünmediğini belirterek, "Görüşmelerimiz sürüyor, büyük bir ihtimalle anlaştık diyebilirim" ifadelerini kullandı.

MESSİ'YE BENZETİLDİĞİM İÇİN MUTLU OLUYORUM

Teknik olarak Arjantinli oyuncu Lionel Messi’ye benzetildiğinin belirtilmesi üzerine Erman, "Messi’ye benzetilmek, dünyanın en iyi futbolcusuyla bir anılmak hangi futbolcuyu mutlu etmez. İyi bir futbolcuyla anıldığım için ben de mutlu oluyorum. Tabii Messi’nin kalitesi, futbolculuğu tartışılmaz, ben de Messi’ye benzetildiğim için mutlu oluyorum" dedi.

Türkiye’de Fenerbahçeli Emre Belözoğlu’nu çok beğendiğini ifade eden Kılıç, Almanya’nın Bayern Münih takımında forma giyen Hollandalı futbolcu Arjen Robben ve benzeri stilde oynayan oyuncuları de kendisine çok benzettiğini söyledi.

Kılıç, başarılı performansını, takım arkadaşlarına ve çok çalışmasına borçlu olduğunu söyledi. Takım olarak iyi çalıştıklarını belirten Erman, "Takım olarak iyi bir gidişatımız var, iyi bir arkadaşlığımız var. Bunu da en iyi şekilde sahaya yansıtmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Ligde Cumartesi günü Fenerbahçe ile deplasmanda yapacakları maçın önemine dikkati çeken Erman, "Fenerbahçe maçına iyi konsantre olduk, iyi de çalışıyoruz.

İnşallah Fenerbahçe maçından da çok iyi bir sonuçla dönüp artık final niteliğindeki Gençlerbirliği maçına hazırlanacağız" dedi.

Play-off hedefleri doğrultusunda çok önemli maçlara çıkacaklarını ifade eden Kılıç, "Sivasspor’un play-off’un içinde yer alması için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Uzak mesafeden attığı gollerle dikkati çeken Erman, teknik direktör Rıza Çalımbay’ın her zaman kendilerine "Topa iyi vuran futbolcularsınız, kaleyi gördüğünüz zaman vurun" dediğini ifade ederek, "Biz de elimizden geldiği kadar, kaleyi gördüğümüz zaman vurmaya çalışıyoruz" dedi.

ERMAN'IN KARNESİ

Sivasspor’da 3 sezondur forma giyen Erman, kırmızı-beyazlı forma altında ilk sezonunda 1’i kupada olmak üzere 4 gole, ikinci sezonunda ise tamamı ligde 9 gole imza atmıştı.

Geçen sezon attığı 9 golle takımının en golcü ismi olarak kayıtlara geçen Erman, bu sezon da Sivasspor’un en golcü isimlerinin başında geliyor. Erman, bu sezon ligde 26. hafta sonunda attığı 7 golle, 9 gol atan Nijeryalı forvet Michael Eneramo’dan sonra kırmızı-beyazlı ekibin en golcü ikinci ismi konumunda.