BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,00
ALTIN 2.322,99
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Yerli Formula aracı hayran bıraktı!

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri, ürettikleri yerli Formula aracı "Y TR-02" ile İngiltere'de "En Efektif Medya ve İletişim Kupası"nı aldı.

Abone ol

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri tarafından tasarlanan, imal edilen ve İngiltere’de düzenlenen "Formula Student" yarışmasında, 28 ülkeden 135 takımı geride bırakarak "En Efektif Medya ve İletişim Kupası"nı alan yerli Formula aracı "Y TR-02" tanıtıldı.

Üniversitenin Beşiktaş kampüsünde düzenlenen tanıtım programına, Türkiye İhracatçılar Birliği (TİB) Başkan Vekili Tahsin Öztiryaki, YTÜ Makine Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Orkun Özener, Makine Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alp Tekin Ergenç ve öğrenciler katıldı.

yerli-formula-araci-hayran-birakti.20150930112842.jpg

Törende bir konuşma yapan YTÜ Makine Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alp Tekin Ergenç, "Hayal görmenin bir anlamı yok. Birinci olmak, bugünden yarına olacak bir konu değil. ’Yarın sabah Almanya olalım’ demeye benzer bu. Biz yarın Almanya olabilir miyiz? Almanya olmak için çok çalışmamız gerekiyor. Bizim görevimiz önce ülkemizi, sonra üniversitemizi temsil etmek" dedi.

"İNGİLTERE'DE BİRİNCİ OLDUK"

Ardından, dereceye giren Formula aracı sergilendi. Hürriyet'in haberine göre, Formula aracını yapan ekibin lideri Eniz Okan Şahin de aracın başında bir açıklama yaparak, "Biz 28 ülkeden 135 tane takımın ve her takımın 1-2 tane araba ürettiği İngiltere’de birinci olduk ve bir kupa kazandık. Bir dalda birinci olmadık, çokça dal var. Kazandığımız ödül En Efektif Medya ve İletişim Ödülü. Geçen senenin 5 katı daha üzerine koyarak, 5 katı altın yıldız değerinde olan stikerlarımızı aldık. Bir takım aksaklıklardan dolayı istediğimiz hedefe ulaşamadık ama, yine de beklediğimiz puanları elde ettik. Bu sene de İngiltere ve Almanya’daki Formula 1 pistlerine gidip, yine çadırlarda kalıp, üreteceğimiz üçüncü arabayı üretip, bu arada diğer takımlara karşı ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Eniz Okan Şahin, daha sonra, yerli Formula aracı "Y TR-02" ile üniversitenin bahçesinde bir gösteri sürüşü yaptı.