BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,87
ALTIN 2.428,85
HABER /  GÜNCEL

Yerel sanatçının duyarlılığı kediyi kurtardı

Mersin’in Tarsus ilçesinde bir aracın kaportasına giren yavru kedi, yerel şarkıcı Kadir Somel’in itfaiye haber vermesiyle kurtarıldı. <br/>A...

Abone ol

Mersin’in Tarsus ilçesinde bir aracın kaportasına giren yavru kedi, yerel şarkıcı Kadir Somel’in itfaiye haber vermesiyle kurtarıldı.
Alınan bilgiye göre, Tarsuslu ses sanatçısı Kadir Somer, Mersin Caddesi üzerinde seyir halindeyken önünden geçen kedi arabasının altına girdi. Olayı anında fark eden sanatçı Somer, arabayı yol ortasında durdurdu. Kedinin aracın kaportasında sıkıştığını fark eden Somer, hemen itfaiye ve polisleri arayarak yardım istedi.
Olay yerine gelen trafik ekipleri yolu trafiğe kapatırken, itfaiye ekipleri de yavru kediyi sıkıştığı yerden kurtarmaya çalıştı. Yaklaşık 1 saat süren kurtarma sonucu yavru kedi güçlükle çıkardı.
Çevredeki vatandaşların takdirini toplayan Kadir Somer, yavru kedinin sağ salim kurtarılmasına sevindiğini söyledi. Somer, “Mersin Caddesi’nde seyir halinde iken yol ortasındaki yavru bir kediye çarpmamak için durdum ve kedi aracımın motor kısmına kaçarak saklandı. Hareket etmem halinde ölebilecek olduğunu düşünerek aracımı stop ettirdim ve Tarsus itfaiye arama kurtarma ekibinden yardım istedim. Tarsus Emniyet Müdürlüğü Trafik Ekiplerinin yolu trafiğe kapatmasıyla bir saat süren bir çalışma ile yavru kedi aracın motor kısmından sağlıklı bir şekilde çıkarıldı. Hayvanları koruyalım, onlarında bir can taşıdığını unutmayalım” dedi.
(İHA)