BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.438,07
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yenimahalle'de Yenikart devrimi

İhtiyaç sahiplerine reklam yapar gibi yardım yapmak tarihe karışacak. Yenimahalle Belediyesi, "yenikart" projesi için çalışmalara başladı.

Abone ol

Yenimahalle Belediyesi ihtiyaç sahilerine yardım için yeni bir sistem oluşturuyor. Buna göre yoksullara "yenikart" isimli bir kart dağıtılacak. İhtiyaçlar da bu kart ile giderilecek.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın "Sosyal Yardımda Devrim" olarak nitelendiği sistemle ilgili sözleri şöyle:

En önemli projelerimizin başında "Yenikart" geliyor. Yıllardır yapılan yardımlarda insanların incinmemesi gerektiğini söylüyoruz. Bizim geleniğimizde yardımın reklamı olmaz. Ama ne yazıkki sap samana karıştı. Belediyeler ve kamu kuruluşları devlet parasıyla reklam yapıyor. İnsanlar birbirine giriyor, çocuklar eziliyor, kadınlar bayılıyor. Bunları utanarak izliyoruz. Yenikart bu utancı yaşatmayacak bir proje.

Yenikart'ın üç ayağı var. Birincisi Yenimahalle esnafının güçlendirilmesi, ikincisi esnaftan alışveriş yapan vatandaşın özel indirim sahibi olması ve üçüncüsü esnaf ve halk alışveriş yaparken o alışverişi yapamayan vatandaş için nokta atış yaparak belediyeye ait bir yardım fonunda birikmesi.

2010 yılında 3 bin aileye bu kart ile yardım yapacağız. Kimseyi incitmeden, kırmadan yardım yapacağız. Yenimahalle esnafını güçlendirerek Yenimahalleli olmanın ayrıcalıklarını yaşatacağız.