BIST 9.530
DOLAR 32,52
EURO 34,83
ALTIN 2.477,33
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yenimahalle Belediyesi göz açtırmıyor

Yenimahalle Belediyesi Zabıta ekipleri, vatandaşın sağlığını hiçe sayarak, son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin satışını yapan uyanıklara göz açtırmadı.

Abone ol

Yenimahalle Belediyesi Zabıta Ekipleri'nden büyük operasyon. Zabıta ekipleri, vatandaşın sağlığını hiçe sayarak, son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin satışını yapan uyanıklara göz açtırmadı.

Zabıta ekipleri bir markete ihbar üzerine yaptıkları baskında son kullanma tarihi geçmiş ve içlerinde bakteri üremeye başlamış sağlıksız gıdalara el koydu. Yenimahalle İvedik Caddesi'nde bulunan bir markette son kullanma tarihleri geçmiş ve içlerinde bakteri üremiş çok sayıda gıdaya el koyarak haklarında yasal işlem başlattı.

Satış reyonunda vatandaşa satışa sunulan 2006 tarihle peynirden yoğurta, çikolatalardan bisküvilere kadar çok sayıda gıda bulunduğu dikkat çekerken, açıkta satılan kuru pasta ve tatlı türü gıdaların da hijyenik koşullarda olmadığı görüldü. Bozuk gıdalara el konularak imha edildi.

Market sahibinin tarihi geçmiş ürünleri ayrı bir yerde toplayarak iade etmek yerine reyonlarda satışa sunması, hijyenik koşullarda ürün satmaması nedeniyle hakkında tutanak tutularak, Belediye Encümeni'ne sevk edildi. Encümen'de alınan kararla market sahibine ceza kesilirken zabıta ekipleri de vatandaşları marketlerden aldıkları ürünlerin son kullanma tarihlerine dikkat etmeleri konusunda uyardı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, mesleğini hakkıyla icra eden esnaf korumak için ellerinden geleni yaptıklarını ancak tüketiciyi korumayan esnafın da karşısında olduklarını söyledi.

Yaşar, "Mesleğini hakkıyla icra eden esnafın her zaman yanındayız. Ancak cebini düşünen, vatandaşın sağlığı ile oynayanların da en büyük düşmanı biziz. Herkes işini hakkıyla yapsın" dedi.