BIST 9.717
DOLAR 32,47
EURO 34,96
ALTIN 2.436,18
HABER /  POLİTİKA

Yenikapı ruhu sona mı erdi?

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'yüz karası' ve 'kaçak saray' ifadeleriyle darbe yiyen 'Yenikapı ruhu' devam edecek mi?

Abone ol

15 Temmuz darbe girişimi sonrası oluşan birlik görüntüsü dağılıyor mu?

1 Eylül'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Adli Yıl açılış töreniyle birlikte başlayan polemik, soğuk rüzgarlar estirdi.

Kılıçdaroğlu'nun "yüz karası" ve "kaçak saray" suçlaması ortamı gerdi. İktidarın nasıl bir karşılık vereceği merak konusuydu. Başbakan Binali Yıldırım'ın dünkü açıklamalarıyla "Yenikapı ruhuna" devam sinyali verdi:

YILDIRIM: YAN ÇİZENLERİ TEŞHİR EDECEĞİZ

“Artık bu iş bitti. Her birlikte sözler verildi. Birlik ve beraberlik içinde, memleket için yolumuza devam edeceğiz. Muhalefetin haklı taleplerini dikkate alacağız. Bundan yan çizenleri de teşhir edeceğiz. Eski dönemleri bir nostalji olarak hatırlayalım. Geleceğe bakalım artık.”

Yenikapı ruhu tartışmalarını köşesinde değerlendiren Yeni Şafak yazarı Ali Saydam, kavgayı ve didişmenin artmasını isteyen 'mixer' takımı olduğunu belirtti.

Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve CHP lideri Kılıçaroğlu'nun Beştepe'ye gitmemesini eleştiren yazar, Başbakan Yıldırım'ın konuyla ilgili açıklamasını hatırlatarak yazısında şu ifadeleri kullandı:

TARİHİN ÇARKI GERİYE DOĞRU DÖNDÜRÜLEMİYOR

"'Teşhir' kavramı burada çok kritiktir. Yıldırım, bu şeamet tellallarının artık hiçbir siyasi karşılıklarının olamayacağının altını çizmek istiyor…

Yeni Kapı Ruhu'nun bitmesini dört gözle bekleyenlerin, heyecanları kursaklarında kalacak gibi. Tarihin çarkı bilindiği üzere geriye doğru döndürülemiyor…"