BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,90
ALTIN 2.439,22
HABER /  GÜNCEL

Yeniden Meclis Başkanı seçildi ilk konuşmasını yaptı

TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman (77), 26. Dönem 2. Devre için Meclis Başkanlığı görevine yeniden seçildi. Kahraman, ''Siyasi partileri bir elin parmaklarına benzetirim. Yeri geldiğinde o parmaklar sıkılır tek yumruk olur bunun örneğini 15 Temmuz'da gördük.'' dedi.

Abone ol

TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman (77), 26. Dönem 2. Devre için Meclis Başkanlığı görevine yeniden seçildi.

''YERİ GELDİĞİNDE O PARMAKLAR TEK YUMRUK OLUR''

Kahraman, teşekkür konuşmasında özetle şu ifadeleri kullandı:

''TBMM Başkanlığı'na tekrar seçerek şahsıma gösterdiğiniz teveccühe teşekkürlerimi sunuyorum. Milletimizin kalbi Meclisimiz savaş uçaklarıyla bombalandı. Milletimiz milli birlik ve kardeşlik ruhu ile meydanları doldurdu artık darbelere geçit verilmeyeceğini ilan ve ispat etti. 15 Temmuz Cuma gecesi bombalar atılırken bu çatı altında şehitlik ruhu ve duygusuyla toplandık sabahladık.15 Temmuz hadisesi ibret ve ders alınması unutulmaması ve hatırlatılması gereken bir olaydır. Siyasi partileri bir elin parmaklarına benzetirim. Yeri geldiğinde o parmaklar sıkılır tek yumruk olur bunun örneğini 15 Temmuz'da gördük. Yanlış düşüncelerle birbirimizi yaralamamalı meseleleri konuşarak çözen insanlar olmalıyız.''

6 ADAY YARIŞTI

TBMM Başkanlığı için AK Parti İstanbul Milletvekili ve Meclis Başkanı İsmail Kahraman, AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı, CHP İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel, HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan ve İYİ Parti Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu yarıştı.

Meclis Başkanı kim oldu? 2. İsmail Kahraman dönemi

AK Parti'nin yedek adayına kaç oy çıktı? En düşük oyu alan isim...AK Parti'nin yedek adayına kaç oy çıktı? En düşük oyu alan isim...AK Parti'nin yedek adayına kaç oy çıktı? En düşük oyu alan isim...AK Parti'nin yedek adayına kaç oy çıktı? En düşük oyu alan isim...HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN