BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.433,76
HABER /  POLİTİKA

Yeniden dinleteyim dedi kıyamet koptu

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu'nun dün akşam Meclis Genel Kurulu'nda Erdoğan'ın ses kaydıyla ilgili yaptığı çıkış tansiyonu yükseltti.

Abone ol

TBMM Genel Kurulu'nda, daha önce dinlettiği ses kaydını tekrar dinletmek isteyen MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, AK Parti grubundan tepki aldı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Birileri Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin içine virüs gibi sızmış. Türkiye Cumhuriyeti'nin bekasını yok etmek için uğraşıyor, Sayın Halaçoğlu sizi de maşa gibi kullanıyor" dedi.

"BAŞBAKAN'IN YAPTIĞI YAKIŞIYOR MU?

Halaçoğlu yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

"Anayasamızın 28'nci maddesi aynen şunu söylüyor; 'basın hürdür, sansürlenemez.' Tabii ki görmek için göz gerekir. İşitmek için kulak gerekir. Duymak için his gerekir ve oralı olmak içinde gerçekten o konuya vakıf olmak gerekir. Şimdi bazı arkadaşlarımız dünkü ortaya çıkan ses kayıtlarının doğru olup olmadığını sordular. 'Allah aşkına yakışıyor mu?' diye soruyorsunuz. Adam tutmuş Anayasanın resmen 28. maddesini ihlal edip sansür uyguluyor. Bir televizyona direktif veriyor, susturuyor. Ondan sonra 'bu yakışıyor mu?' diyorsunuz. Başbakanın yaptığı yakışıyor mu, peki ayrıca sizin yaptığınız yakışıyor mu? Sansüre sizin de karşı çıkmanız gerekiyor. Bunu kim kaydettiyse de yanlış yaptı ama Başbakan daha çok yanlış yaptı. Başbakanın talimat verdiği televizyon ise ondan daha büyük yanlış yaptı. Basın ahlaksızlığını yerine getirdi. İnsan onuru için yaşar.

SANSÜRLERİN ÖNÜNE GEÇİLMESİ LAZIM

Bu Meclis bu gibi sansürlerin önüne geçmesi lazım, kim yaparsa yapsın. Ama siz ileri geri 'yaptı mı, yapmadı mı söylemleri yakışık alıyor mu?' diyorsunuz. Ben şimdi elimde yetki olsa Başbakanın konuşmasını engellesem baskı yapsam yakışık alır mı? Muhalefet genel başkanını konuşması için televizyona baskı yapılıyorsa MHP olarak o kanalın ortaya koyduğu habere inanmayacağımız gibi onun televizyon programlarına katılmayacağız. Ta ki özür dileyip, basın ahlakını yerine getirmeye söz verene kadar."

VİRÜS GİBİ SIZMIŞ

Sataşma olduğu gerekçesiyle söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, MHP sıralarına yapıştırılmış olan internet yasaklarına tepki gösteren pankartlarla ilgili olarak, "Sizde pankartçılığa başlamışsınız tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı. Elitaş, "Doğru olup olmadığını bilmiyoruz ama gizlilik kararı alınmış bir soruşturmayla ilgili bir konuyu buraya getirmek sizin yasaları ihlal ettiğinizin bir göstergesidir. Sayın Başbakan'ın o kişiye talimat verip vermemesinden öte, bir ülkenin Başbakanı, Cumhurbaşkanı, yetkili kurum ve kuruluşları dinleniliyorsa, bir ülkenin istihbarat teşkilatının en mahrem bilgileri kamuoyunda Halaçoğlu gibileri tarafından bütün insanlarla paylaşılıyorsa o zaman dikkat etmek gerekir. Şuanda bulunduğunuz tehlikenin farkında değilsiniz. Sayın Başbakan'ın söylediği şeyi burada ifşa ederken, AK Parti'yi yaralarken, içinde bulunduğumuz tehlikenin farkında değilsiniz. Birileri Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin içine virüs gibi sızmış. Türkiye Cumhuriyeti'nin bekasını yok etmek için uğraşıyor, Sayın Halaçoğlu sizi de maşa gibi kullanıyor" ifadelerini kullandı.