BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,89
ALTIN 2.433,90
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Yeniçeri'den şarkı sözleriyle eleştiri!

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Abone ol

Yeniçeri, sıradan yurttaşın "Başbakan Erdoğan'ın Haşhaşiler için aldığı tedbirleri haramiler için niçin almadığını merak ettiğini" söyledi. Yeniçeri, şunları kaydetti:

BİR ÖFKEYE MAHKUM ETTİK HER ŞEYİ 

"(Bir öfkeye mahkum ettik her şeyi) şarkısında olduğu gibi Tayyip Erdoğan da yolsuzluk operasyonu yapanlara karşı duyduğu öfkeye hukuk devletini, demokrasiyi, barışı ve ifade özgürlüğünü kurban edecek hale geldi. Zaten öfke de Erdoğan'a göre hitabet sanatıdır. Hadi diyelim ki Erdoğan, 'paralel devletle mücadele ediyorum' sözleriyle birilerini ikna etmiş olsun. Bu bağlamda komplo ve çeteyle ilgili yasal düzenlemeleri de destekleyenler için... Ancak Erdoğan'ın Fas'tan bir televizyon kanalının yetkililerine MHP liderinin sözlerini 'geçmeyin o altyazıyı' müdahalesini kim, nasıl açıklayabilir? Erdoğan, sanki Başbakan değil de bir televizyon sansüründen sorumlu yetkilisi gibi nasıl davranabiliyor? İş bununla da bitmiyor. Erdoğan, anket şirketlerinin yaptığı araştırmalara müdahale ederek manipülasyon yapıyor. Medyadaki anketlere bile müdahale eden bu totaliter tavrı kim nasıl açıklayabilir?

AKP'YE UTANMA DERSİ VERMEK LAZIM

Bu zihniyetin seçim sonuçlarına müdahale etmeyeceğini kim bekleyebilir? Hele hele işadamlarına 'sen, sen 100 milyon dolar vereceksiniz, o medya grubu temiz insanların elinde kalacak' diyerek işadamlarının başına çökmesini kim, hangi gerekçelerle savunabilecek? Hani diyorlar ya 'tuz kokmuş.' Hayır tuzun koktuğu yok, balık baştan kokmuş. Sen firavun musun, diktatör müsün, despot musun? Türkiye senin mülkün mü? AKP'ye utanma dersi vermek lazım. Bu kadarı Orwell'in bile aklına gelmemişti."

Başbakan Erdoğan'ın "paralel yapı" ve "kumpas" gibi ifadelerle yaşananları tasvir ettiğini anlatan Yeniçeri, "Amaç bu yapılarla mücadele etmekse birlikte yapalım. Ama Başbakan 12 yılda bunu yapamadıysa şapkasını alıp gitmeli" dedi.

AKP ÇÖKERKEN DEMOKRASİYİ DE ÇÖKERTMEK İSTİYOR 

Türkiye'nin başta özgürlükler olmak üzere her şeye ve her yere müdahaleyi doğal hak gören iktidarın baskısı altına olduğunu ileri süren Yeniçeri, "Bu zihniyettir ki bir taraftan medyayı köleleştiriyor, ifade özgürlüğünün canına ot tıkıyor, internetin dilini kesiyor, diğer yandan da demokratikleşmeden bahsediyor. Erdoğan, AKP'yi ve yolsuzluklara adı karışanları kurtarmak için hukuk devletini, basın ve ifade özgürlüğünü feda etmektedir. AKP çökerken demokrasiyi de kendisiyle birlikte çökertmek istiyor" diye konuştu.

 O KOMİSYON SEBAHAT TUNCEL İÇİN KURULDU

Yeniçeri, kürsüye, halen cezaevinde bulunan MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan'ın fotoğrafını asarak, Alan içeriden çıkmadan özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasının demokraside geçerliliğinin olmayacağını söyledi. Yeniçeri, tutuklu milletvekilleri için kurulan komisyona üye vermeme gerekçesi olarak, "O komisyon Engin alan için değil, Sebahat Tuncel için kuruldu. Alan, kendisinin böyle bir takasa konu edilmemesi için bizden özel ricası var" dedi.