BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,92
ALTIN 2.432,29
GÜNCEL

Yeni yolcu gemileri İzmirlileri selamladı

İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nin 1 yaş ortalamasıyla yerel yönetimler arasında Akdeniz'in en genç deniz filosunu oluşturan 15 yolcu gemisi, Körfez'de gövde gösterisi yaparak İzmirlileri denizci usulü selamladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin uygulamaya koyduğu 'Deniz Ulaşımını Geliştirme Projesi' kapsamında özel olarak tasarlanan ve üretilen 15 adet modern yolcu gemisinin tamamı hizmete girdi.  Hafta sonu düzenlenen törenle İzmir'in efsane belediye başkanlarından İhsan Alyanak ile ülkemizin Nobel Kimya Ödüllü Profesörü Aziz Sancar'ın isminin verildiği gemilerin filoya katılmasıyla proje tamamlandı. Bu kapsamda üretilen 3 arabalı vapur da dahil edildiğinde, Belediye'ye ait 18 gemilik yeni filonun yaş ortalaması 1'e düştü. Böylece İzmir, Akdeniz'de toplu ulaşım hizmeti veren yerel yönetimler arasında 'en genç deniz filosuna' sahip kent oldu.

İZMİRLİLERİ SELAMLADILAR

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ Genel Müdürlüğü'nce işletilen ve büyük çoğunluğunun isimleri anket sonucu belirlenen 15 yeni yolcu gemisi, ilk kez bir araya gelmeleri nedeniyle Körfez'de çeşitli düzenlerde geçiş yaparak sahildeki İzmirlileri selamladı. 1881 Atatürk gemisinin öncülüğünde peş peşe sıralanan Çakabey, 9 Eylül, Dario Moreno, Gezi, Soma 301, Vahap Özaltay, Cengiz Kocatoros, Gürsel Aksel, Sait Altınordu, Attila İlhan, Aziz Sancar, İhsan Alyanak, Foça ve Metin Oktay gemileri, farklı düzenlerde küçük bir gösteri sundu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 'Deniz Ulaşımını Geliştirme Projesi' kapsamında filosuna kattığı üstün özelliklere sahip arabalı yolcu gemilerine ise Kubilay, Hasan Tahsin ve Ahmet Piriştina isimlerini verdi.

Sitene Ekle
Etiketler