BIST 9.076
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.300,89
HABER /  GÜNCEL

Yeni yıla özel 10 Türk şarabı!

Yeni yıl için müthiş bir sofra kurdunuz ve tek kararsız kaldığınız şarap seçimi ise işte size kolaylık sağlayacak seçenekler..

Abone ol

Yılbaşı gecesi için özene bezene hazırladığınız sofranın kusursuz olmasını istiyorsanız, şarap seçiminizin de doğru olması gerekir. Yemeklerinizin hangi şarapla uyum sağlacağını bilmiyorsanız, Vinolog (Şarap eleştirmeni) Doç. Dr. Yunus Emre Kocabaşoğlu'nun önerilerine kulak verin. Robb Report dergisinden Deniz Gökçe, Kocabaşoğlu'nun önerilerini derledi...

DOLUCA SARAFİN CHARDONNAY
1989 yılında Fransa'dan getirtilen Chardonnay üzüm fidanları Doluca'nın Saroz Yarımadası'ndaki arazilerinde yetiştirilmiş. Damakta sarı meyvelerin yanı sıra hafif bir tereyağı tadı da bırakıyor. Saroz doğumlu bu şarap, kremalı ve soslu beyaz etler, hindi ve beyaz soslu balıklarla eşleşebilir.

LİKYA KIZILBEL CABERNET
SAUVIGNON&BOĞAZKERE
Bu şarap yüzde 80 Cabernet Sauvignon ve yüzde 20 Boğazkere üzümlerinden üretilmiş. Kiraz, vişne, böğürtlen, ahududu aromalarına sahip olan içkiyi ızgara kırmızı et ve baharatlı yemeklerle servis edebilirsiniz.

KAVAKLIDERE ALTIN KÖPÜK
Türkiye'nin ilk doğal köpüren şarabı Altın Köpük, Kapadokya bölgesi üzümünden yapılıyor. Kabuklu deniz ürünleri, deniz mahsullü risotto, sebzeli makarna, dondurmalı ve kremalı tatlılarla iyi uyum sağlıyor.

CORVUS CRUTÜRK
Mor renkli şarap karadut, olgun erik, kiraz, yaban mersini, böğürtlen aromaları ve bitter çikolata aromalarına sahip... Corvus Crutürk, soslu kırmızı et yemekleriyle birlikte gönül rahatlığıyla ikram edilebilir.

MELEN MLN CABERNET
SAUVIGNON ROZE
Nar pembesi rengine sahip şarap, ahududu, kırmızı frenküzümü ve vişne aromalarına sahip. Bu şarap tatlı olmamadığı halde kaz ciğeriyle iyi gidiyor.

SEVİLEN CENTUM SYRAH
Yüzde 100 Syrah üzümünden yapılan Sevilen Centum Syrah, fıçıda 14 ay boyunca dinlendirilmiş. Soslu kırmızı et çeşitleri ve 'chateau briand' gibi yemeklerle tercih edilebilir.

KAVAKLIDERE PRESTIGE
KALECİK KARASI
Gül kurusu renkli Prestige Kalecik Karası; muz şekerlemesi, ahududu, kırmızı frenküzümü ve gül aromaları hissediliyor. Izgara kuzu eti, kuzu tandır, kalkan tava, dana rosto ve porcini mantarlı risotto ile iyi uyum sağlıyor.

URLA ŞARAPÇILIK BOĞAZKERE
Koyu bordo renkli bu şarap, kokladığınız andan itibaren burnunuzda menekşe, çikolata, karadut, meyankökü, erik pestili ve Napolyon kirazı kokusu bırakıyor... Bu özel şarap ızgara et, köri baharatıyla hazırlanmış spesiyaliteler, peynirlimantarlı makarnalar ve fırında hazırlanmış zengin soslu kırmızı et yemekleriyle iyi uyum sağlıyor.

KAYRA IMPERIAL
ÖKÜZGÖZÜ BLEND 2006
Kayra Imperial 2006, Öküzgözü ve seçilmiş diğer frenküzümlerinin işlenmesiyle sadece 11 fıçı üretilmiş. Bu seçkin şarap, elmalı ördek, portakallı ördek, kaz dolması ve kuzu yemekleriyle birlikte servis edilebilir.

SEVİLEN 900 FUME BLANC
Denizli'deki Sevilen bağlarının Sauvignon Blanc üzümlerinden yapılan Sevilen 900 Fume Blanc, Fransa'da özel olarak yaptırılan meşe fıçılarda dinlendirilmiş. Ünlü şarap tadımcısı ve Financial Times gazetesinin şarap yazarı Jancis Robinson'un 'Bu yazın en iyi beyaz keşfi' olarak övgüyle bahsettiği şarap, kabuklu deniz ürünleri ve hindiyle servis edilebir.