BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,74
ALTIN 2.490,79
HABER /  DÜNYA

Yeni yasama yılı başladı

TBMM 24. Dönem 4. Yasama Yılı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve mecliste grubu bulunan...

Abone ol

TBMM 24. Dönem 4. Yasama Yılı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve mecliste grubu bulunan siyasi partilerin liderleri ve milletvekillerinin katılımıyla başladı.
Yeni yasama yılı açılışında milletvekilleri, genel kurul salonundaki koltuklarına bırakılan karanfillerle karşılandı. Açılış önünde salona gelen milletvekilleri ve bakanlar, parti gözetmeksizin diğer milletvekilleri ile hasret giderdi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutaları da yeni yasama yılının açılışına katıldı. Yeni yasama yılının açılışını çok sayıda yerli ve yabancı davetli izlerken, yabancı misyon temsilcileri de kordiplomasi locasındaki yerlerini aldı. ABD Ankara Büyükelçisi Francis J. Ricciardone de yeni yasama yılının açılışına katıldı.
Genel Kurul Salonu’na ilk gelen lider MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın salona gelmesinden sonra CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’li milletvekillerinin alkışları ile salona girdi. Kılıçdaroğlu, Devlet Bahçeli ile tokalaştı. TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in gongu çalmasıyla birlikte 24. Dönem 4. Yasama Yılı’nın 1. Birleşimi açıldı.
(İHA)