BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.513,73
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yeni yapılan hastane hizmete başladı

Kahta'da yapımı tamamlanan 150 yataklı Devlet Hastanesi hizmete açıldı.

Abone ol

TOKİ tarafından yapılan ve yapımı yaklaşık 18 ayda tamamlanan Devlet Hastanesi, hizmete girdi.

Yeni yapılan hastane binasıyla birlikte daha önce farklı binalarda olan diyaliz ve diş üniteleri de bu binaya taşındı. Hizmete giren hastane binasıyla birlikte, tıbbi hizmetler tek merkezde verilecek.


Hizmete açılan hastanenin ilk gününde 900 kişi muayene olabilmek için hastaneye giriş yaptırdı.İlçe halkı açılan hastaneyle birlikte sevklerinde önüne geçileceğini düşünüyor.


Kahta Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr.İlyas Öner, "34 yıllık hayatındaki en büyük yatırım olan yeni devlet hastanesi faaliyete girmiş bulunuyor. Modern hastanemiz tamamen özel bir hastane hizmeti şeklinde çalışmakta. Yoğun bakımları, acil servisi, modern ameliyathanesi, geniş ve ferah odaları, toplantı salonları, koridorlarının genişliği, polikliniklerinin ferah olması gibi birçok özelliğiyle dünya standartlarını yakalamış bir hastane. Umarım ilçemize, milletimize ve insanlara hayırlı olur. İnsanların hasta olmasını istemeyiz ama hastalanıp yolları bize düşerlerse de bilsinler ki emin ellerdeler. Allah hepsine sağlık ve sıhhat versin" dedi.

Hastane binasını gezen AK Parti İlçe Başkanı Reşat Turanlı da, "Çok modern, güzel, Kahta'ya yakışır bir hastane yapıldı. Tabi yeni hastanemiz, Gerger, Samsat, Sincik ve Kahta'ya hizmet verecek. Çok güzel bir hizmet oldu. Tabi hükümetimiz yeni hizmetler yapmaya devam ediyor. Bugün buraya geldik, çok gururlandık. Kahta'nın çevre ilçelerinde yaşayan vatandaşlar buradan en iyi şekilde hizmet görecek. Bundan tabi ki bizler de memnun oluyoruz. İlçemize böyle güzel hizmetler kazandırdığı için hükümetimize teşekkür ediyoruz. Adıyaman Milletvekillerimize ve özellikle bizden desteğini hiç esirgemeyen AK Parti Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat'a Ak Parti İlçe Teşkilatı olarak, bakanlarımıza, başbakanımıza çok teşekkür ediyoruz. Kahta'ya hayırlı ve uğurlu olsun" dedi