BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,16

YENİ VOLVO XC-90 Test Sürüşü

Volvo’nun 13 yıl satışta olan modeli XC-90’ bu hedefe göre yenilendikten sonra nihayet misafirim oldu. Markanın özellikle prestij anlamındaki yeni gelişiminde ilk dayanak noktası oldu bu model.

Sağlam otomobil ünvanı akıllarda yer eden Volvo bunun hakkını her otomobilinde veriyor. “2020 yılı itibariyle yeni bir Volvo içinde kimse ciddi bir şekilde yaralanmayacak ve ya hayatını kaybetmeyecek” hedefi ile yeni modellerini tanıtan Volvo tüm mühendislerini bu hedefe yönelik çalıştırıyor.

Volvo’nun 13 yıl satışta olan modeli XC-90’ bu hedefe göre yenilendikten sonra nihayet misafirim oldu. Markanın özellikle prestij anlamındaki yeni gelişiminde ilk dayanak noktası oldu bu model. Bu yükü başarıyla taşıyan XC-90 hem teknoloji hem de kalite anlamında baştan sona yeniliklerle dolu.

Tasarım konusunda otomobile diyecek yok, hem zarif hem güçlü hem de ayrıcalıklı görünüyor. Özellikle İskandinav mitolojisinden tanrı Thor’un çekici ön far tasarımında ters T şeklinde yerini almışken, otomobile kazandırdığı sert bakışlar hayran kalınacak cinsten.

Otomobilin içine girdiğiniz andan itibaren Premium bir ayrıcalığa sahip olduğunuzu hem görüyor hem de hissediyorsunuz. Dokunduğunuz ve baktığınız her yerde kalite var. Otomobil hem konforunuzu hem göz zevkinizi düşünmüş. Kristal start stop butonu ve sürüş modu değiştirme butonu, masaj yapan ve belinize ayarlayabildiğiniz destek yapan koltuklar ısıtmanın yanında sıcak günler için havalandırma da sağlıyor. 8” lik gösterge paneli dışında, devasa büyüklükteki orta konsol 9” digital ekrana sahip,  hem çözünürlük hem içerik hem de kullanım kolaylığı anlamında çok başarılı bir yazılıma sahip. Sürüş stilinize ve ruh halinize göre bu ekranların görünümünü değiştirebiliyorsunuz. Konfor, eco, dinamik ve kişisel. 7 koltuklu test otomobilim de baş ve diz mesafesi çok iyi. Otomobilin  4.95 m lik uzunluğu ile 3. Sıra koltuklarda dahi rahatça yolculuk yapmaya imkan tanıyor ayrıca 3. Sıra için de havalandırma olduğunu belirtmekte fayda var. 692 litrelik bir bagaj alanınız var.

Konfor ve kaliteden ödün vermeyen otomobilin asıl dikkat edilmesi gereken teknolojisine gelelim. Meşhur İsveç çeliği ve sıcakken şekillendirilmiş bor çeliği ile güçlendirilmiş bir kafesin içindesiniz. Bu çelik yandan darbe aldığında darbenin etkisini yolculardan uzağa dağıtacak şekilde tasarlanmış bu şekilde yolcunun alacağı etki en aza indirilmeye çalışılmış. Yanda bulunan bir sensör ile devrilme durumunda yolcuları daha güvenli bir şekilde yerinde tutabilmek için emniyet kemeri gergi sistemi devreye giriyor.aynı sistem arkadan bir çarpma durumunda da sensörler yardımıyla siz farketmeseniz bile devreye giriyor. Otomobilde yoldan çıkma koruma sistemi sayesinde herhangi bir sebeple yoldan çıkarsanız kemer gergi sistemi yine devreye giriyor ayrıca yüksekten yere sertçe düşme ihtimalinize karşı koltukların enerji yüklerini emme özelliği bulunan bir tasarıma sahip. Yine olası çarpışma durumunda katlanan direksiyon sürücüyü korumaya yardımcı oluyor. 12 ultrasonik sensörü kullanarak sistem sizin için otomobili dikey veya paralel park ediyor. 360 kuşbakışı görüntü ile de tüm çevreye hakim olmanızı sağlıyor. Lastik basınç izleme sistemi, Volvo Tam Led aktif huzme ( bu sistem gece yolculuklarında direksiyonla birlikte her iki yöne 30 derece açı ile döner ve muhteşem bir görüş sağlar), Bunlar ve benzeri birçok güvenlik özelliğine sahip XC-90 ile yola çıkarken insan kendisini gerçekten güvende hissediyor.

Otomobilimde çift turbolu dizel motor ve 8 ileri otomatik şanzıman var. Bu motor 225 beygir güç ve 470 Nm tork üretiyor. Kabin sessizliği, havalı süspansiyon sisteminin darbelere karşı başarısı ki bu sistemle gerektiğinde otomobili alçaltıp yükseltebiliyorsunuz. Seri ve net direksiyon tepkileri olması diğer özelliklerinin yanında otomobille yolculuğu huzurlu ve konforlu bir hale getiriyor. 7 litrelik yakıt tüketimi ile oldukça da ekonomik. Ayrılırken üzüldüğüm otomobillerden biri oldu XC-90. Bu otomobilin başlangıç fiyatı ise 396 bin TL. (Ocak 2017)