BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,82
ALTIN 2.509,45
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Yeni teşvik paketi yolda mı?

Yatırım bankacılığı alanına odaklanılacağını söyleyen TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Başkanı Hasan Fehmi Kinay teşvik çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Abone ol

TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Başkanı AK Partili Hasan Fehmi Kinay'dan yeni teşvik paketi sinyali geldi. Kinay, ekonomi yönetiminin yeni teşvik paketi hazırlığında olduğu işaretini verirken, "Yatırım ve istihdamı sağlayacak yeni bir teşvik düzenlemesi gerekiyor. Hükümetimiz de bunun farkında" diye konuştu. Akşam gazetesinden Yeldağ Gökdağ'ın haberine göre, hükümetin 2015'te önceleyeceği konulardan birinin "yatırım bankacılığı" olduğunu da belirten Kinay'ın konuşmasından satır başları şöyle: Hükümetimiz tarafından reel sektörü önceleyen bir teşvik çalışmasının yeni baştan ele alınması söz konusu olacaktır. Üst gelir grubuna çıkmamızı sağlayacak, reel sektörü harekete geçirecek, yatırım ve istihdamı artıracak, doping etkisi yaratacak yeni bir teşvik düzenlemesi gerekiyor.

Yatırıma elverişli ortam iki temel başlık üzerinden gelişir: Biri teşvik, diğeri de finansman. Finansman konusu, bizim çok geri planda bıraktığımız yatırım bankacılığıdır. Bu yıl hükümetimiz özellikle bu konuya eğilecek. En önemli reform başlıklarından biri, yatırım fonlarının bir şekilde Türkiye'ye getirilmesi ve yatırımcının uzun vadeli fon ihtiyacının karşılanması... Yatırım bankacılığına vergisel teşvikler getirilmesi ve hazine tarafından ayrıca desteklenmesi gerekiyor. Hükümetimiz bunların farkında."

4 AYLIK BİR SÜRE VAR

Ekim ayından itibaren TBMM'ye bazı yasal düzenlemeler gelecek. Daha sonra bütçe görüşmeleri gerçekleşecek. Sonrasında ise seçim çalışmaları olacak. Dolayısıyla yeni yıldan itibaren 4 aylık bir süre var önümüzde.