BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Yeni tanıştığı çocuğu evine almaya çalışınca

İnternette çocuk kandırmanın ne kadar kolay olduğunu gösteren çarpıcı bir deney yapıldı.

Abone ol

Son günlerde farkındalık oluşturmak için sıklıkla yapılan sosyal deneylere Amerika'da bir yenisi daha eklendi. İnternette çocukların güvenliği ve pedofiliye dikkat çekmek için yapılan bu deney,çocukların ne kadar büyük bir tehlikeyle karşı karşıya oldukları gözler önüne serildi.

KÜÇÜK KIZLAR BULUŞMA TEKLİFLERİNİ KABUL ETTİ

Facebook'tan sahte profil oluşturan bir yetişkin denek olarak seçtiği yaşları 12, 13 ve 14 yaşındaki kızlarla iletişeme geçip onlarla 3-4 gün konuştuktan sonra buluşma teklif etti. Kızlar ailelerinin evde olamadığı bir zamanda bunu kabul etti. Deney yapanlar bu durumu ailelerine de haber verdikten sonra buluşma yerlerine gitti. Çocuklarının böyle bir şey yapmayacağını düşünen aileler, deneyin sonunda hem şoke oldu, hem de çok kızdı.

PARKTA BULUŞMAYA GELDİ

Birinci deneyde ailesi evde olmadığı bir sırada internet üzerinden tanıştığı çocukla evinin yakınında parkta buluşmaya geldi.

YENİ TANIŞTIĞI ÇOCUĞU EVİNE ALMAYA ÇALIŞTI

İkinci deneydeki ise babasının uyuduğunu düşünen 13 yaşındaki kız, yeni tanıştığı çocuğu eve almaya çalıştı, kapıyı açtığında babasını görünce göz yaşlarına boğuldu.

HİÇ TANIMADIĞI BİRİNİN ARABASINA BİNDİ

Son deneydeki durum ise diğerlerinden daha vahim. 14 yaşındaki kız çocuğu, hiç tanımadığı birinin arabasına bindi.