BIST 9.562
DOLAR 32,50
EURO 34,80
ALTIN 2.488,98

YENİ SKODA FABİA 1.2 Test Sürüşü

Skoda bu otomobille çok daha canlı bir tasarım dili yakalamış gibi görünüyor. Artık özellikle görünümüyle gençlerin daha fazla ilgisini çekeceği kesin.

Yeni Skoda Fabia ile geçte olsa tanışma şansım oldu. Açıkçası eski tasarımını biraz ağır hatta hantal bulduğum otomobil tasarımsal olarak çok daha dinamik bir görüntüye sahip. İlk olarak 1999 yılında tanışmıştık Çek üreticinin otomobiliyle, şimdi ise B sınıfında 3.nesli ile rekabete devam ediyor.

azalırken genişliğinde ise 90mm artış bulunuyor. Markanın son dönemdeki Octavia ve Rapiddeki tasarımsal detaylarını bu otomobilde de görmek mümkün. Skoda bu otomobille çok daha canlı bir tasarım dili yakalamış gibi görünüyor. Artık özellikle görünümüyle gençlerin daha fazla ilgisini çekeceği kesin.

İçeride ise özellikle yeni direksiyonun verdiği sportif hava biraz daha sakin iç tasarıma hareket kazandırmış. Konsol oldukça değişmiş artık daha kullanışlı ve daha büyük bir ekran bulunuyor. Kullanılan sert plastik kalite algısını biraz düşürse de tasarım ve konumlandırma bu açığı kapatıyor. Hacim olarak oldukça cömert, hatta segmentine göre baş ve diz mesafesi çok çok iyi. Özellikle arka kısımda B sınıfı bir otomobilde olduğunuzu unutabilirsiniz. Eşyalarınız için bolca eşya gözü kullanan otomobilin bagaj hacmi ise 305 litre.

Kullandığım versiyon 1.2 litrelik TSI motora ve 7 ileri DSG şanzıma sahip. Turbo beslemeli bu motor 110 beygir güç ve 1400 ile 4000 devir arasında 175 Nm tor gücü sağlıyor. Bu motor Volkswagen grubunda kullanılan revize edilmiş bir motor.

Kullanıma gelirsek, otomobili uzun yolda ve sakin kullandığımda 6.0 litrelik bir tüketim değeri gördüm ancak performans istediğinizde kullanım tarzınıza göre oldukça büyük farklar görmeye hazır olun. Vites geçişlerini hissetmediğiniz otomobil düşük hacime rağmen çekiş konusunda beklediğimin çok üzerinde bir performans gösteriyor. Sürüşü oldukça keyifli olan otomobilin bir diğer eğlenceli yanı ise direksiyonu. Kullanım esnasında tüm tepkilere hızlı ve net cevaplar veren direksiyon hem D hem de sport modda çok daha güçlü bir otomobil kullandığınız hissini veriyor. Yalıtım anlamında sınıfının birçok otomobilini geride bırakan Fabia sizi bu konuda da şaşırtmaya hazır. Hem şehir içi hem uzun yolda kullandığım otomobil  yeni neslinde çok büyük bir adım atmış. Fiyatına gelirsek donanıma göre 42.800 ile 68.900 TL aralığında bu otomobile sahip olabilirsiniz.