BIST 9.548
DOLAR 32,49
EURO 34,54
ALTIN 2.497,56
HABER /  MEDYA

Yeni Şafak'ta Fehmi Koru krizi

Eski ABD Büyükelçisi Edelman Yeni Şafak'ı karıştırdı. Fehmi Koru iki gündür yazmıyor.

Abone ol

Fehmi Koru ile Yeni Şafak arasında ciddi bir kriz yaşanıyor. Koru 2 gündür yazı yazmayarak krizi daha da büyüteceğinin sinyalini verdi. Krizin perde arkasında Edelman meselesi var.

dün Fehmi Koru'nun yazı yazmadığını duyurmuş, bugünde köşesini boş bırakabileceğini haber vermişti. Söylendiği gibi de oldu. Fehmi Koru bugün yine yazı yazmadı.

KRİZİN PERDE ARKASINDA NE VAR?

Neler olmuştu?
Irak'ta Ebu Gureyb skandalını ilk ortaya çıkaran Yeni Şafak yazarı İbrahim Karagül'ün haberlerinden rahatsız olan Edelman'ın Koru ile irtibata geçerek gazeteye baskı kurmak istediği ortaya çıkmıştı. Wikileaks belgeleriyle ilgili Edelman, tartışmaların odak noktasına oturunca, bu olay da gündeme gelmişti. Ayrıntılar için tıklayın

İddiaya göre krizin temel nedeni Edelman meselesi. Hatırlayacağınız gibi gazeteciler.com yazarı Cenk Açık, Fehmi Koru ile ABD'nin eski Ankara büyükelçisi Edelman arasındaki "yazar kellesi pazarlığını" yazmıştı. Fehmi Koru bu olayla ilgili tek "sessizliğe" bürünürken, olayın muhatabı olan Yeni Şafak yazarı Edelman döneminde yaşananları doğrulamıştı.

BENİ AKLAYIN İSTEĞİ

Yeni Şafak'ta Fehmi Koru'nun çıkarttığı krizin nedeni işte bu Edelman meselesi. Gazeteciler.com'a gelen bilgileri göre Koru, gazete yönetiminden "kendisine sahip çıkılmasını ve bu konuda onu aklayacak bir tavır konulmasını" istemiş.

GAZETE YÖNETİMİ YANIT VERMEMİŞ

Yeni Şafak'ta 2 köşesi birden olan ve dilediğini yazma hakkına sahip bulunan Fehmi Koru'nun bu isteğine gazete yönetimi yanıt vermemiş. Koru'da bunun üzerine yönetime tavır koyarak yazı yazmayı bırakmış.