BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,16
ALTIN 2.239,56
HABER /  GÜNCEL

Yeni Şafak'ın olay Battal İlgezdi manşeti

Yeni Şafak, rezidans haberleriyle son günlerin en çok konuşulan ismi Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin ihalelerini manşetine taşıdı.

Abone ol

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, ihaleleri dostları ve akrabalarına vermekle suçlanıyor.

İlgezdi'nin 60 yaşındaki ev hanımı hemşerisi Gülsüm Çamur'a belediyenin 'Yaz ve Kış Spor Okulu' ihalesini verdiği iddia ediliyor.

Buz Rezidans'ta 15 daire sahibi olan ve Kadıköy Bağdat Caddesi'nde Four Winds Residence'dan eşine 3 daire satın alan İlgezdi, yine manşetlerde.

Yeni Şafak gazetesinde "Aileşehir" başlığıyla manşetten verdiği haberde İlgezdi hakkında şok iddialar yöneltiliyor. Gülsüm Çamur ile ilgili iddialara haberde şu ifadelere yer veriliyor:

BİR YILDA EV HANIMI HEMŞEHRİYE 300 BİN TL
"Kurduğu şirketin ticaret/oda sicil kaydını 14.01.2011 cuma günü yaptıran Gülsüm Çamur, aynı gün belediyeye davet edilerek ihaleyi aldı. 'Pazarlık' usulüyle yapılan ilk ihale 94.908 TL + KDV bedelle Çamur'a verildi. Daha önce sportatif ihalelere hiç katılmayan ve hiçbir kurumdan büyük meblağlı ihale almayan Çamur'a ikinci ihale yine Ataşehir Belediyesi tarafından sadece 6 ay sonra 105.615 TL + KDV bedelle verildi. 19.09.2011 günü benzer bir ihaleyi 108.205+KDV'ye yine Çamur aldı. "

İLGEZDİ'NİN ABLASININ KAYINBİRADERİ

İşte suçlamalara konu olan ihaleler haberde böyle dile getiriliyor:

- Ataşehir Belediyesi Sanat Kursları İhalesi - Battal İlgezdi'nin hemşehrisi Tolga Volkan Arslan'a
- Çağrı Merkezi İhalesi - Battal İlgezdi'nin aile dostu ve sekreteri Gülüşah Karaca'nın kardeşlerine ait Efor isimli limited şirketine
- Aşçı ve Yardımcı Personel İhalesi ve Fidan Kalpler Bakımevi'nde çalıştırımak üzere personel alım ihalesi - İlgezdi'nin ablasının kayınbiraderi İlhan Kınalı'ya ait MİL Turizm isimli limited şirketine
- Spor Malzemeleri Alım İhalesi - İlgezdi'nin akrabası Hüseyin Gülsoy ile arkadaşı Hüseyin Turgut adına kurulan Soytürk isimli şirkete verildi.