BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.307,42
HABER /  SEÇİM

Yeni Şafak yazarını şaşkına çeviren kitle

Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk, AK Parti'nin kararsız dindar-muhafazar seçmenine seslendi, 7 Haziran'da iktidara 'oy verin' çağrısı yaptı

Abone ol

Yeni Şafak gazetesi yazarı Kemal Öztürk, AK Parti'deki kararsız muhafazakar seçmeninin 2015 genel seçimlerinde sandığa gitmeyip partilerine ders vermek istediğini yazdı.

2015 genel seçimlerinde Sakarya'dan aday adayı da olan Öztürk, günün ilginç yazılarından birine imza attı. "AK Parti'ye ders vermek" başlıklı yazısında yazar, seçim öncesi partiye öfkeli ve kırılmış dindar kesimi mercek altına aldı.

8 HAZİRAN'DA KOALİSYON KABUSU MU?

Muhafazakar kesimin AK Parti'nin ana damarı olduğu görüşünü aktaran yazar, milletin çelik çekirdeği olarak nitelediği bu kitle için ilginç tespiterde bulundu:

ŞAŞILACAK KADAR ÇOK SAYIDA İNSANLA KARŞILAŞTIM

"İşte bu insanlar küsmüş, kırılmış, incinmiş, dertlenmiş. AK Parti için bundan daha büyük tehlike olamaz. Kürt oyları HDP'ye, milliyetçi oylar MHP'ye kaymış, bunun bir önemi yok. Asıl tehlike, AK Parti'nin en büyük enerjisi, zihinsel zenginliği, motor gücü olan, ana damarını, omurgasını temsil eden insanların sırtını dönme ihtimalidir.

Bu insanlar şimdi kırgınlıklarının ve kızgınlıklarının ifadesi olarak sandığa gitmeyip, AK Parti'ye mesaj vermek, ders vermek istiyor. Şaşılacak kadar çok sayıda insanla karşılaştım."

BİZE UMUT BAĞLAYANLAR YÜZÜSTÜ BIRAKILAMAZ

Bu kesimin ruh halini gördükten sonra bu yazıyı yazmaya karar verdiğini ifade eden Öztürk, bize umut bağlayanların yüzüstü bırakılamayacağının altını çiziyor. "Seçimden sonra ne diyeceksek diyeceğiz." dedikten sonra yazar, yazısını böyle noktaladı:

SANDIĞA GİTMEMEK, KAVGAYI YARIM BIRAKMAKTIR

"Bu hikaye yarım kalamaz. Sandığa gitmemek olmaz. Bu, size yakışmaz. Kavganın ortasındayız hala. Sizin başlattığınız kavgadan, sizin çekilmeniz olmaz. Adalet ve ahlak kavgasıdır bu, hem içeride hem dışarıda.

İnanın nasıl Menderes'in, Özal'ın bıraktığı mirası perişan ettilerse, nasıl tüm kazanımlar tarumar edildiyse, nasıl yeniden darbe süreçleri, ekonomik krizler yaşandıysa, inanın AK Parti'nin, Erdoğan'ın mirası da öyle perişan edilir, ülke mahvolur.

Hiç kimse düşünmese bile siz düşünmek zorundasınız bunu. Hiç kimsenin umurunda olmasa da, siz yine dert edinmelisiniz bunu. Siz, bu milletin çelik çekirdeğisiniz, siz olmadan hiçbir kavgadan galip çıkamayız. Sandığa gitmemek olmaz, kavga yarım bırakılmaz dostlarım."