BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,01
ALTIN 2.323,40
HABER /  MEDYA

Yeni Şafak yazarından Somali isyanı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrika ziyaretine katılan Ali Bayramoğlu, 'ne işimiz var Somali'de' diyenlere isyan etti.

Abone ol

Yeni Şafak yazarı Ali Bayramoğlu, Somali'ye yapılan yardım ve yatırımları eleştiren 'post-kemalistleri' ahmaklık ve zalimlikle suçladı.

Erdoğan'ın Afrika gezisine katılan gazeteciler arasında yer alan Bayramoğlu, ziyarete ilişkin eleştirilere bugünkü yazısında yanıt verdi.

Afrika'daki açlık, kıtlık ve yoksulluğu rakamlarla dile getiren yazar, Sahra altı Afrika'yı bugünkü "Zihnin ahmak ve zalimi.." başlıklı yazısında böyle anlatıyor:

85 İNSAN 3.5 MİLYAR İNSANA EŞİT

"2011 yılında Sahra altı Afrika’da, 19 bin çocuk tedavi edilebilir zatürree, sıtma ve ishal gibi hastalıklardan hayatını yitirdi.

Her yıl dünyada 350-500 milyon sıtma vakası görülmekte ve 1 milyonun üzerinde kişi sıtma nedeniyle ölmekte. Bu ölümlerin %90’ı Sahra-altı Afrika ülkelerinde olmakta ve bunun % 80'i de 5 yaş altı çocukları bulmakta.

Ya da dünya üzerinde yaşayan her 4 kişiden birinin elektriksiz yaşadığını biliyor musunuz? Veya her yıl 10 milyon çocuğun 5 yaşına ulaşamadan öldüğünü, az gelişmiş ülkelerde bodur büyüme, vitamin eksiklikleri, temel gıda ve içme suyu yetersizliğinin had safhada olduğunu..."

Dünyadaki 85 zengin insanın 3,5 milyar insanın toplam zenginliğine sahip olduğuna ifade eden yazar, yoksulluğun olduğu dünyanın doğu ve güneyinden terör ve şiddetin geldiğine dikkat çekti. 

VİCDANINIZDAN UTANIN

"Neden Somali’ye yardım ediliyor, bizim imkanımız mı var diye?" soranlara Bayramoğlu, böyle yanıt veriyor:

"Diğerleri, daha doğrusu kimi peşkeş ve rant uzmanları, Türkiye rant peşinde mi, hükümet şirketlere Somali’yi peşkeş mi çekiyor diye yazabiliyor?

Televizyonlarda çok bilmiş gazeteci tayfası Somali gezisine katılmış diğer gazetecileri bu dille sınava çekebiliyor.

Vicdanınızdan utanın...

Türkiye’nin fakir ülkelere yardım oranının 12 yılda 45 milyon dolardan 4,5 milyar dolara yükselmesi sadece yüz ağartır.

Rant diyen dilinizden utanın...

O ülkede yapılan yatırımlar devlet hibesidir...

Kimileri Doğu’daki öfkenin köklerini kimliklerde, özlerde, dinlerde arıyor.

Zihninizden utanın..."