BIST 9.076
DOLAR 32,33
EURO 35,12
ALTIN 2.301,39
HABER /  SEÇİM

Yeni Şafak yazarından en iddialı seçim kehaneti!

Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi 30 Mart seçim sonuçlarını tahmi ettiği köşesinde "Tüm bu riskleri göze alma pahasına, diyorum ki bu yazımı kesin saklayın" dedi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Günün en iddialı köşe yazılarından birine imza atan Yeni Şafak si yazarı Abdülkadir Selvi 30 Mart seçim sonuçları için çarpıcı kehanetlerde bulundu.

Bütün partilerin alacağı oy oranını tahmin eden Selvi "bu yazımı kesip saklayın" diyerek iddiasını ortaya koydu. İstanbul ve Ankara seçimlerindeki tahminini de paylaşan Selvi "Tekrar ediyorum. Seçim yasakları nedeniyle oran veremedim ama tablo bu. Kesin saklayın bu yazıyı. Pazartesi görüşmek üzere." dedi.

İşte Selvi'nin yazısındaki ilgili bölüm:

TÜM RİKLERİ GÖZE ALMA PAHASINA DİYORUM Kİ...

Tüm bu riskleri göze alma pahasına, diyorum ki bu yazımı kesin saklayın. Pazartesi günü gelip, seçim sonuçları ortaya çıkınca arşivinizden çıkarın sonuçlar ışığında masaya yatırın. Çünkü ben de öyle yapacağım. Yanlışlarım için özeleştiride bulunacağım. Doğru tespitleri ise görevimin gereği olarak değerlendirip, daha büyük bir titizlikle mesleğimi sürdürmeye çalışacağım.

SEÇİMLERİN TEK KAYBEDENİ PENSİLVANYA PARTİSİ OLACAK!

Bu seçimden iktidarı ve muhalefetiyle Meclis'te temsil edilen partiler başarılı çıkacak. Seçimlerde tek bir parti kaybedecek o da; Pensilvanya Partisi (PP) olacak. Siyasi hayatları boyunca, ANAP'tan DYP'ye, DSP'den AK Parti'ye uzanan yelpazede her zaman iktidar partilerini destekleyen ve bu arada siyasi güçlerini olduğundan daha fazla göstermeyi başaran Cemaat Partisi ilk kez muhalefette yer aldı. Böylece tartıya çıktılar, ağırlıkları belli olacak.

Türkiye bir süredir turpun büyüğü heybede diye türlü çeşit kara propaganda unsurlarıyla meşgul edildi. Asıl turpun büyüğü sandıkta. 30 Mart günü sandıklar açıldığında Pensilvanya Partisi'nin hezimetiyle karşılaşacağız.

AK PARTİ YÜZDE 50'YE YAKIN BİR OY ALACAK

Seçimlerde alacağı oy oranı üzerine en fazla tartışma yapılan parti doğal olarak AK Parti. Türkiye'de siyasi istikrarın devamı ve Cumhurbaşkanlığı seçimi açısından da AK Parti'nin alacağı oy oranı önem taşıyor. Ayrıca paralel yapının gerçekleştirdiği 17 Aralık darbesinin rövanşı olması açısından da sandıktan AK Parti'ye çıkacak sonuç önemli olacak. AK parti hakkında kapatma davası açtırmak için kolları sıvayanlara da en iyi cevap sandıkta verilecek.

Bir de AK Parti'ye karşı kara propaganda yürütenler açısından sonuçlar önemli olacak. Onlara kalsa Başbakan seçimden önce kaçacaktı. Onlara göre AK Parti yüzde 30'u bile aşamayacak. İçlerinde geçmişte ağzı yananlar var. Lütfedip yüzde 35'e kadar şans tanıyorlar.

Seçim yasakları nedeniyle anket sonuçları yayınlanamıyor. Ama kişisel öngörülerde bulunmanın önünde bir engel yok. Şimdi sıkı durun gözlemlerim, meydanlarda edindiğim izlenimler ışığında bazı öngörülerde bulunmak istiyorum. Mesleki açıdan benim için riskli olacak. Ayrıca seçim yasakları var. Ama fotoğraf çekmekte yarar var.

AK Parti bu seçimlerde, genel seçimde aldığı oya yakın oy alacak. Seçim startı verildiğinde AK Parti o oranda değildi. Cemaatin ihaneti, AK Parti'nin oylarını yükseltti.

ERDOĞAN İLK TURDA CUMHURBAŞKANI OLABİLİR

Bu sonuçlar hem cemaatin abartıldığı oranda bir gücünün olmadığını ortaya koyacak hem de Cumhurbaşkanlığı seçimine ışık tutacak.

Bu sonuç aynı zamanda Başbakan Erdoğan'ın ilk turda Cumhurbaşkanı seçileceğinin göstergesi olacak.

CHP SON GENEL SEÇİMDEKİ OYUNU ALACAK

CHP de yerel seçimde genel seçimdeki oyunu alacak. Böylece Kılıçdaroğlu, ana muhalefet lideri olarak kendisini garantiye almış olacak.

MHP ise genel seçimle, yerel seçimde aldığı oy oranının tam ortasına ulaşacak. Ayrıca kalelerini koruyacak.

BDP BAŞARILI BİR OY ORANI YAKALAYACAK

BDP ise çözüm sürecinin olumlu etkisini görecek. Silahlı değil siyasi mücadele ile başarılı olunacağını gösteren bir oran yakalayacak.

SARIGÜL HEZİMET YAŞAYACAK

Yerel seçimin ikinci hezimetini ise Sarıgül yaşayacak. Bırakın CHP genel başkanı olmayı, Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'da elde ettiği başarıyı bile yakalayamayacak. İstanbul yine Kadir Topbaş diyecek. Hem de ezici bir çoğunlukla.

GÖKÇEK ERDOĞAN SAYESİNDE KAZANACAK

Ankara'da ise Melih Gökçek yesin içsin Recep Tayyip Erdoğan'a şükretsin. Belediye başkanlığı dönemlerinde sadece cemaate yatırım yapıp, diğer kesimleri küstüren Gökçek, paralel ihaneti yaşadı ama bir ders çıkarır mı oradan emin değilim. Erdoğan sayesinde sırat köprüsünden geçip seçimi kazanacak.

Tekrar ediyorum. Seçim yasakları nedeniyle oran veremedim ama tablo bu. Kesin saklayın bu yazıyı. Pazartesi görüşmek üzere.