BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,54
HABER /  MEDYA

Yeni Şafak yazarından Alevi-DHKP-C yanıtı

Dünkü yazısında Alevileri hedef göstermekle suçlanan Ali Bayramoğlu, bugün köşesinde yanıt verdi.

Abone ol

Yeni Şafak gazetesi yazarı Ali Bayramoğlu, bugünkü yazısında Alevileri hedef gösterdiği iddialarına yanıt verdi.

Çağlayan Adliyesi'nde Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın DHKP-C'li teröristlerce şehit edilmesi olayını değerlendiren yazar, Türkiye'de sağ ve solun, şiddet fikriyle hiç bir şekilde hesaplaşmadığı görüşünde.

KURBAN VE KATİL SIKÇA YER DEĞİŞTİRİR

Ölüler ve kurbanların taraflara göre muamele gördüğüne işaret eden yazar, yazısına böyle devam etti:

"Her ay, her hafta uygulamada, söylemde, yorumda onlarca örneğini yaşadığımız gibi bunlar üzerinden özellikle muhafazakar kesimde “ilke fayda karşısında ezilir”, “siyaset kimlikçi doğrular içinde erir”, “düzen ve yasal şiddet ikilisi içe içe geçer…”  Bunlar üzerinden aktivist sol kesimde ise siyasi tutum ve zihniyette “şiddet-siyaset-hukuk arasındaki sınırlar” belirsiz hale gelir, şiddeti tanımlayan eylem değil kimlik ve niyet olur. Kurban ve katil sıkça bu çerçevede yer değiştirir. İki gün önce Çağlayan’da yaşanan olaylara verilen kimi tepkilerde olduğu gibi… "

DHKP-C BÜYÜK KENTLERDE PİMİ ÇEKİLMİŞ EL BOMBASINI ANDIRAN BİR ÖRGÜTTÜR

Yazar, daha sonra dünkü yazısında kullandığı  “DHKP-C’nin solculuktan radikal bir Alevi siyasallaşmasına, terörden taşeronluğa uzanan iç içe girmiş türlü yüzleri var…” ifadesine gelen eleştirilere böyle yanıt verdi:

"Malum zihniyet tarafından, anında, Alevileri hedef göstermekle, mezhepçilikle, tehlikeli analiz yapmakla suçlandım. Bağlanmış akıllara şunu hatırlatmak isterim. Her şeyin radikali olur. Solcunun, sağcının, İslamcı'nın Alevi'nin Sünni'nin… Burada sorun kimlikte değil siyasettedir. Yani Alevilik'te değil radikalliktedir. Ayrıca şunu da söylemek isterim: DHKP-C, sınıfsal, sosyolojik, politik, mezhebi türlü göndermeleri olan, fedain mitosu üzerine temellenmiş ve büyük kentlerde pimi çekilmiş el bombasını andıran bir örgüttür. Devlet tarafından salt asayiş sol tarafından düz sempati nesnesi olarak tanımlanan bu yapının sosyolojik, politik, ekonomik boyutlarıyla analiz edilmesi yapılması gereken ilk iş, alınması gereken ilk önlemdir.