BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,00
ALTIN 2.322,99
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Yeni Şafak yazarı MHP'ye ayar verdi Bahçeli delirecek!

Yeni Şafak gazetesi yazarı Faruk Aksoy bugünkü köşesinden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi sinirlendirecek türden bir yazı kaleme aldı. İşte MHP cephesinde yeri tartışmaları alevlendirecek o yazı...

Abone ol

Yeni Şafak gazetesi yazarı Faruk Aksoy, AK Parti-MHP ortaklığında yaşanan sorunları bugünkü köşesine taşıdı. Ancak Faruk Aksoy'un yazdıkları MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin pek de hoşuna gidecek türden değil. 

Yazısına “MHP durup dururken niye atarlanıyor?” başlığı atan Faruk Aksoy,  “AK Parti/MHP uyumuyla siyasi dengeler kuruldu, uzun zamandır işler sorunsuz ilerliyor. Bazı gereksiz açıklamalar, beyanlar olmasa daha da iyi olacak ya neyse…” ifadelerini kullandı.

“MHP’nin hassasiyetlerini anlıyoruz, aslında ‘MHP’nin hassasiyetleri’ diyerek özel bir başlık açıp, vatan/millet/devlet/bayrak savunmasını sadece MHP’ye mal etmek de yanlış, ama onlar daha duyarlılar, daha çabuk tepki veriyorlar” diyen Faruk Aksoy, şöyle devam etti:

KÜFEYİ AK PARTİ TAŞIYOR

“AK Parti, ülke yönetmenin sorumluluğuyla hareket ediyor, Türkiye’nin renklerini, seslerini bir arada tutmak zorunda, 80 milyon insana, iş, aş bulmak zorunda, bunları yapmak hiç de kolay değil.

Adı konulmamış bu koalisyonda yumurta küfesini AK Parti taşıyor. Aradan geçen 15 yılın birikimiyle ve tecrübesiyle, AK Parti, kurumsal olarak dilini epey değiştirdi. Parti, kendini muhafazakar/demokrat olarak tarif ediyordu, şimdi ise muhafazakar/milliyetçi bir duruş sergiliyor.”

...

15 Temmuz’dan bu yana, özellikle de 16 Nisan referandumundaki desteğinden sonra, MHP’nin daha vakur, daha mütevazı, daha sakin olması gerekir.

Birisi çıkıyor, eyalet sisteminden bahsediyor, atıp tutuyor, MHP, AK Parti’yi tefe koyuyor; birisi çıkıyor, yeni bir devletten bahsediyor, MHP, AK Parti’yi, yaylım ateşine tutuyor, bu böyle olmaz ki…

AK Parti, her olayda, ‘laik ve demokratik cumhuriyetin’ muhafazası konusunda, MHP’ye hesap vermek, MHP’nin şüphelerini gidermek zorunda değil ki…

Daha nasıl söylenecek ‘tek devlet, tek vatan, tek bayrak, tek millet’ hassasiyeti?

Bugün, MHP grubunda ne konuşuluyorsa, üç aşağı beş yukarı AK Parti grubunda da o konuşuluyor, şüpheye, endişeye mahal yok, herkes rahat olsun.

...

Demem odur ki,

Hiçbir partinin, hiçbir partiye ayar verme yetkisi de yoktur, hakkı da yoktur, mesele Türkiye meselesidir ve bu ülke tarihinin en parlak günlerini de AK Parti döneminde yaşamıştır.

Anlaştık…”