BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.307,82
HABER /  MEDYA

Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan'dan olay Kerkük yazısı

Yeni Şafak gazetesi yazarı İsmail Kılıçarslan'ın Kerkük'ü kaleme aldığı bugünkü yazısı sosyal medyayı salladı.

Abone ol

Kürdistan referandumu bölgeyi barut fıçısına çevirdi. Barzani'nin oynadığı kumar tansiyonu yükseltti. İKBY'nin işgal ettiği Kerkük meselesi ayrı bir sorun olarak karmışımızda.

Türkmen şehri olarak bilinen Kerkük üzerine günün yazısı, Yeni Şafak'tan İsmail Kılıçarslan'dan geldi. "Türk olduğum için özür dilemeyeceğim" başlıklı köşesinde Kürt ırkçılığını yaptığı kesimlere yüklendi.

Yazar yazısına "Vay arkadaş. Adam ‘Kürdüm’ deyince, ‘Kürt şehri, Kürt dili, Kürt halkı’ deyince hiç sıkıntı yok. Aralarında 1.000 yıllık Türk-Türkmen şehri Kerkük’ün de bulunduğu bir bölgede ‘ben bağımsız devlet olacağım’ deyince sorun yok. ‘Uluslararası toplumun desteği ve onayı var’ deyince mis." ifadeleriyle başladı.

"Ben Türküm" deyince faşist olarak nitelendirildiğini hatırlatan Kılıçarslan, emperyalizme alet olmakla suçladığı Kürtlere seslenerek yazısına böyle devam ediyor:

"ŞUNU DİNLE O ZAMAN"

"(...)Sen bana diyorsun ki ‘ben Kürdüm, Kürtlüğüm üzerinden her türlü milliyetçiliği, ırkçılığı, bilmem neyi yaparım. Ama sen sus ve Türk olduğun için özür dile.’

Sen bana diyorsun ki ‘emperyalistlerle her türlü işbirliğini geliştiririm sonuna kadar. Saflarımda Sırp keskin nişancılardan Alman kiralık katillerine kadar her türlü pislik kol gezebilir. Fakat sen Müslümanlık adına, ümmet adına, Kürtlere saygı adına falan sesini kes ve hiçbir şey söyleme.’

Şunu dinle o zaman: ‘Kuzey Irak, bağımsız bir devlet olabilir. Olursa olsun yani. Fakat ben vatansız bir it olmadığım için Kerkük’te yaşayan her bir Türkmen’in derdiyle dertleneceğim. Anlıyor musun beni?’"

Kerkük'ün bin yıldır Türkmen toprağı olduğunu söyleyen Kılıçarslan, yazısını böyle tamamlıyor:

"Bu yazının bir hükümet desteği yazısı olduğunu düşünüyorsan durma düşün. Bu yazının bir ırkçı yazı olduğunu düşünüyorsan durma düşün. Senin için yapabilecek hiçbir şeyim yok. Dua ederim sadece."