BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.509,24
HABER /  GÜNCEL

Yeni Şafak Gülen'in yıllık masrafını yazdı

Yeni Şafak gazetesi cemaatin iş adamlarıyla olan ilişkisi ve Gülen'in bakım masraflarını anlatan haberini manşetten duyurdu.

Abone ol

"Himmetin adı örgütlü haraç" başlığıyla verilen haberde, cemaatin son 3 yılda 750 milyon dolar para topladığı iddia edildi.

Gülen'in bakım masraflarını da gündeme getiren Yeni Şafak gazetesine göre hocanın yıllık kişisel-sağlık masrafı 3 milyon doları aşıyor.

Okullara yardım bahanesiyle sacede 2013'te 281 milyon dolar para toplandığı önü sürülüyor.

Cemaate yönelik mali operasyonun ayak sesleri geliyor. Başbakan Erdoğan'ın" tehdit, şantaj, haraç toplamaya kadar çok geniş bir yelpazede, çok çarpıcı, çok şaşırtıcı sonuçlar ortaya çıkacak" sözlerinin ayrıntıları ortaya yavaş yavaş çıkıyor. Yeni Şafak, cemaate yönelik ağır suçlamalarda bulundu.

ARACILIK KOMİSYONU

156 ülkede faaliyet gösterdiği belirtilen yapı, yurtdışında yatırım yapmak isteyen işadamlarını Türkiye'de kendisine yakın meslek örgütleri aracılığıyla başta Afrika olmak üzere Orta Asya, Ortadoğu ve Güney Amerika'ya gitmesine yardımcı oldu. Ancak bu aracılığı ise ücretsiz yapmadı. Himmet adı altında komisyon aldığı iddia edilen cemaatin işadamlarından 2011'de 223 milyon, 2012'de 247 milyon, 2013'te ise 281 milyon dolar para topladığı ileri sürüldü. Haberde ayrıca 2013'te Irak'ta işadamlarından aldığı ayakbastı himmet.jpgmiktarının 33 milyon 165 bin dolar, Azerbaycan'da ise 19 milyon 121 bin dolar olduğu iddia edildi.

21 ÜLKEDE FİŞLEME Mİ?

Gazetenin haberinde cemaatin, kendi meslek örgütleri ve referansları dışında yurtdışına giden işadamlarını 21 ülkede yakın takibe aldığı ve Türkiye içindeki yapı aracılığı ile 311 işadamını fişledikleri aktarılıyor.

Kendileri ile ilişkili bir şekilde yurtdışında iş yapmayan işadamlarının yurtdışındaki mali hareketliliğini yakın takibe alan yapı için" Azerbaycan, Irak, Kazakistan, ABD, İsrail, Mısır'da iş yapan 311 işadamını 'Solcu, Alevi, Kürtçü, PKK'lı, Ülkücü, Milli Görüşçü' diye fişlediği hatta bazı işadamlarını bulundukları ülke nezdinde iş yapamaz hale getirdikleri öğrenildi." deniliyor.

Haberde ayrıca cemaatin "mütevazi bir hayat sürdüğünü" iddia ettiği Gülen hakkında ilginç bilgiler aktarılıyor:

"GÜLEN'İN KİŞİSEL MASRAFI 3 MİLYON DOLARI AŞIYOR" İDDİASI

"1999'da Amerika'ya apar topar kaçan paralel yapının başındaki Fethullah Gülen'in yıllık masrafı ise dudak uçuklatan rakamlara ulaşıyor.

Sağlık sorunları yaşayan ve 24 saat yakınında özel doktor, özel kalem müdürü, özel aşçı, 8 koruma bulunduran Gülen'in kişisel ve sağlık masraflarının 3 milyon doları aştığı belirtiliyor.

Harcama kalemleri içinde en dikkat çekici olan ise Pensilvanya'ya giden özel konuklara dağıtılan 'F.G' imzalı saatler."